ua en ru

Зеленський - Штайнмаєру: IRIS-T демонструє потужні результати, але однієї системи замало

Зеленський - Штайнмаєру: IRIS-T демонструє потужні результати, але однієї системи замало Фото: Володимир Зеленський, президент України і президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (t.me/V_Zelenskiy_official)

Німецька протиповітряна оборона IRIS-T демонструє потужні результати, проте однієї системи для України замало.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського.

"Хочу подякувати за підтримку України, сувернітету, територіальної цілісності. У нас сьогодні паралельно дуже важлива подія проходить у Німеччині. Обговорюють майбутню відбудову України. Я знаю, що ви були в Чернігівській оласті", - заявив Зеленський.

Президент додав, що поки говорять про стратегічні плани, в Україні є важливі моменти, речі, які потрібно дуже швидко відбудувати в країні. Також Зеленський попросив Штайнмаєра підтвердити сигнал, що Німеччина готова розглядати можливість допомоги щодо відбудови регіону в Чернігові.

"Українська сторона і я особисто задоволений нашими розмовами, вдячний німецькій стороні, що ми отримали перші системи ППО IRIS-T, які демонструють потужні результати.Однієї системи замало", - підкреслив Зеленський.

Президент заявив, що в цьому напрямку хотіли обговорти деталі, де Німеччина може прискоритись і допомогти.За його словами, риторика в Європі, в Німеччині на користь підтримки України вона більш тепла, ніж погода сьогодні на вулиці.