Оселедець із цибулею та олією - це класика, яка вже нікого не дивує. Існує простий спосіб перетворити цю звичну закуску на справжній делікатес, який гості проситимуть готувати знову і знову?
Як приготувати оселедець у пікантному томатному соусі, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.
Головна перевага - це, звісно, маринад. На відміну від звичних оцтових чи олійних заправок, томатна основа з кетчупу надає страві густоти, легкої солодкості та насиченого кольору. Діжонська гірчиця додає ледь відчутну гостринку, а набір спецій - лавровий лист і духмяний перець — створює той самий класичний пряний аромат.
Вам не доведеться витрачати багато часу. Весь активний процес займає не більше 15-20 хвилин.
Підготуйте рибу
Найкраще взяти вже готове філе солоного оселедця. Його потрібно лише нарізати шматочками. Якщо риба здається занадто солоною, її можна вимочити у воді або молоці протягом години.
Зваріть маринад
У невеликій каструлі змішайте якісний кетчуп, воду, олію, оцет, гірчицю, сіль, цукор та всі спеції. Доведіть суміш до кипіння і проваріть буквально 2 хвилини, щоб усі аромати поєдналися. Після цього маринад потрібно повністю остудити.
Зберіть закуску
У скляну банку або контейнер шарами викладіть шматочки оселедця та нарізану кільцями цибулю.
Зачекайте
Залийте рибу з цибулею холодним маринадом, закрийте кришкою і відправте в холодильник щонайменше на 24 години. За цей час оселедець просочиться всіма смаками і стане неймовірно ніжним.
Подавайте закуску охолодженою зі свіжим чорним хлібом, відвареною картоплею або як самостійну страву. Смачного!
Вас може зацікавити: