ua en ru

Відповідь США не залежатиме від масштабів ураження російської ядерної зброї, - Салліван

Відповідь США не залежатиме від масштабів ураження російської ядерної зброї, - Салліван Фото: Джейк Салліван, радник президента США з національної безпеки (Getty Images)

Відповідь США у разі застосування Росією ядерної зброї в Україні не залежатиме від того, чи буде вона тактичною або ж більшого масштабу.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи вважатимуть США використання Росією невеликої тактичної ядерної зброї або ж її підрив в Чорному морі менш серйозним, ніж більшої бомби, радник президента з національної безпеки Джейк Салліван відповів, що проводити відмінності між ними "небезпечно".

"Застосування ядерної зброї на полі бою в Україні є застосуванням ядерної зброї на полі бою в Україні. Ми не збираємося нарізати салямі (стратегія досягнення значної мети за допомогою виконання великої кількості малих дій - ред.)", - відзначив Салліван.

Водночас радник президента з нацбезпеки додав, що союзники по НАТО й інші країни, у тому ж числі Індія та Китай, повинні "надіслати дуже чіткий і рішучий сигнал Росії, що Москва не повинна розглядати можливість застосування ядерної зброї у війні проти України".