ua en ru

Не тільки воєнкомів. На кого ще чекають перевірки через корупцію в ТЦК

Не тільки воєнкомів. На кого ще чекають перевірки через корупцію в ТЦК Фото: голова НАЗК Олександр Новіков (Віталій Носач, РБК-Україна)

В Україні перевірятимуть на доброчесність не лише очільників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а й весь керівний склад та їхніх родичів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову НАЗК Олександра Новікова в ефірі телемарафону.

"Ми перевірятимемо моніторинг способу життя в першу чергу всього керівного складу. Не тільки перших осіб, а й керівників відділів, секторів і управлінь. Концентруючи увагу в першу чергу на регіональні ТЦК і в другу - на районні", - сказав він.

Новіков додав, що НАЗК буде перевіряти, в тому числі, наявність майна, фінансових зобов'язань, транспортних засобів всіх близьких осіб.

Він зауважив, що перелік близьких осіб наведено у законі. У нього, зокрема, входять брати і сестри, батьки і діти, тещі, свекрухи тощо.

Перевірки ТЦК

На початку травня правоохоронці відкрили справу проти начальника Одеського обласного ТЦК за підозрою в продажі "білих квитків". Окрім того, журналісти з'ясували, що дружина "воєнкома" під час війни придбала собі елітний автомобіль, а його родина купила в Іспанії нерухомість та автомобілі на мільйони доларів.

Пізніше Євгена Борисова звільнили з посади.

Після цього в Україні ініціювали перевірки військкоматів, а Сухопутні війська зазначили, що сприятимуть проведенню необхідних заходів під час розслідування незаконного збагачення "воєнкома".

У Міноборони повідомили, що НАЗК, ДБР, СБУ та Нацполіція будуть моніторити спосіб життя керівництва ТЦК та відслідковувати можливі порушення чинного законодавства.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.