ua en ru

США закликають своїх громадян негайно покинути Росію

США закликають своїх громадян негайно покинути Росію Фото: США закликають своїх громадян негайно залишити Росію (Getty Images)

Посольство США у Москві закликає своїх громадян не відвідувати Росію, а тих, хто зараз перебуває там, просять негайно виїхати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт посольства.

"Громадяни США не повинні їздити до Росії, а ті, хто проживає або подорожує в Росії, повинні негайно залишити Росію, доки залишаються обмежені можливості для комерційних поїздок", - йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що після того, як російський уряд оголосив мобілізацію для війни в Україні, російська сторона може відмовити у визнанні громадянства США особам із подвійним громадянством, відмовити їм у доступі до консульської допомоги США, перешкодити їхньому виїзду з Росії та закликати осіб із подвійним громадянством. на військову службу

У посольстві також наголосили, що варіанти комерційних рейсів до РФ наразі вкрай обмежені та часто недоступні у короткі терміни. Тому громадянам США варто скористатися сухопутними машрутами.

"Посольство США має серйозні обмеження у своїх можливостях щодо надання допомоги громадянам США, і умови, включаючи транспортні можливості, можуть раптово стати ще більш обмеженими", - наголосили у дипвідомстві.