Шпундра - традиційна українська страва з буряків та свинини, що походить з козацької кухні. Страва має насичений смак і характерний рожево-червоний колір.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Карпатські шкварки".
Інгредієнти:
Спосіб приготування
Що отримати квашені буряки, то їх потрібно очистити, залити холодною водою. Залиште на 10-14 днів у теплому місті.
М'ясо наріжте кубиками і перед смаженням обваляйте у борошні. Для смаження використовуйте смалець.
Цибулю наріжте півкільцями і відправте смажитись до м'яса. Далі очистіть часник та дрібно наріжте, додайте у сковорідку разом зі спеціями.
Залийте м'ясо кетчупом або томатною пастою. Смажте ще 2 хв, зніміть з вогню і перекладіть у глечик.
Буряки наріжте тоненькими однаковими частинками і покладіть поверх м'яса у глечик. Залийте все буряковим квасом і перемішайте.
Запікайте при 180 градусах 50 хв.
Вас може зацікавити: