Справжня українська шпундра: рецепт смачної старовинної страви
Рецепт української шпундри (фото: кадр з відео)
Шпундра - традиційна українська страва з буряків та свинини, що походить з козацької кухні. Страва має насичений смак і характерний рожево-червоний колір.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Карпатські шкварки".
Рецепт справжньої української шпундри
Інгредієнти:
- свинина - 500 г
- буряки квашені - 700 г
- цибуля - 1 шт.
- кетчуп (або мелені помідори) - 500 г
- борошно - 50 г
- часник - 1 головка
- сіль - 5 г
- чорний перець мелений - 2 г
- буряковий квас - 500-700 мл
Спосіб приготування
Що отримати квашені буряки, то їх потрібно очистити, залити холодною водою. Залиште на 10-14 днів у теплому місті.
М'ясо наріжте кубиками і перед смаженням обваляйте у борошні. Для смаження використовуйте смалець.
Цибулю наріжте півкільцями і відправте смажитись до м'яса. Далі очистіть часник та дрібно наріжте, додайте у сковорідку разом зі спеціями.
Приготування смачної української шпундри (фото: кадр з відео)
Залийте м'ясо кетчупом або томатною пастою. Смажте ще 2 хв, зніміть з вогню і перекладіть у глечик.
Буряки наріжте тоненькими однаковими частинками і покладіть поверх м'яса у глечик. Залийте все буряковим квасом і перемішайте.
Запікайте при 180 градусах 50 хв.
Рецепт смачної української шпундри (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Рецепт домашньої шинки з фісташками
- Осіння гарбузова запіканка, яка виходить ніжна та дуже смачна
- Ароматні пухкі булочки дітям у школу