ua en ru

Справжня українська шпундра: рецепт смачної старовинної страви

Справжня українська шпундра: рецепт смачної старовинної страви Рецепт української шпундри (фото: кадр з відео)

Шпундра - традиційна українська страва з буряків та свинини, що походить з козацької кухні. Страва має насичений смак і характерний рожево-червоний колір.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Карпатські шкварки".

Рецепт справжньої української шпундри

Інгредієнти:

  • свинина - 500 г
  • буряки квашені - 700 г
  • цибуля - 1 шт.
  • кетчуп (або мелені помідори) - 500 г
  • борошно - 50 г
  • часник - 1 головка
  • сіль - 5 г
  • чорний перець мелений - 2 г
  • буряковий квас - 500-700 мл

Спосіб приготування

Що отримати квашені буряки, то їх потрібно очистити, залити холодною водою. Залиште на 10-14 днів у теплому місті.

М'ясо наріжте кубиками і перед смаженням обваляйте у борошні. Для смаження використовуйте смалець.

Цибулю наріжте півкільцями і відправте смажитись до м'яса. Далі очистіть часник та дрібно наріжте, додайте у сковорідку разом зі спеціями.

Справжня українська шпундра: рецепт смачної старовинної стравиПриготування смачної української шпундри (фото: кадр з відео)

Залийте м'ясо кетчупом або томатною пастою. Смажте ще 2 хв, зніміть з вогню і перекладіть у глечик.

Буряки наріжте тоненькими однаковими частинками і покладіть поверх м'яса у глечик. Залийте все буряковим квасом і перемішайте.

Запікайте при 180 градусах 50 хв.

Справжня українська шпундра: рецепт смачної старовинної стравиРецепт смачної української шпундри (фото: кадр з відео)