Приготувати заправку для борщу на зиму - легко і просто. Це не потребує багато часу та зусиль.
Покроковим рецептом приготування ділиться РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.
Для приготування вам знадобиться:
Замочіть суху квасолю на 8 годин, потім відваріть до напівготовності.
Дрібно наріжте помідори, цибулю, болгарський перець. Моркву та буряк натріть на тертці. Капусту тонко пошаткуйте.
У велику каструлю складіть усі подрібнені овочі та квасолю. Додайте цукор та сіль. Добре перемішайте.
Доведіть суміш до кипіння і варіть 30 хвилин на середньому вогні, часто помішуючи, щоб не пригоріло. Овочі пустять багато соку.
Додайте оцет, проваріть ще 3 хвилини.
Гарячу заправку розлийте у стерилізовані банки, щільно закрийте. Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.
У холодну пору року, коли немає часу на довге приготування, просто зваріть бульйон, додайте нарізану картоплю, а потім – кілька ложок цієї заправки. Ваш борщ готовий - дуже червоний, наваристий, з неповторним домашнім смаком.
Вас може зацікавити: