ua en ru

Росія залучить військових до "виборів" президента на окупованих територіях, - ЦНС

Росія залучить військових до "виборів" президента на окупованих територіях, - ЦНС Фото: Росія залучить військових до "виборів" президента на окупованих територіях (Getty Images)

Росія залучить військових до так званих "виборів" президента Росії на тимчасово окупованих територіях аби наростити відвідуваність "виборчих дільниць".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу "Центру національного спротиву".

Як пише "ЦНС", головною задачею Кремля є спроба "легалізувати" своє правління й політику на тимчасово окупованих територіях.

"Проте на тимчасово окупованих територіях місцеві проігнорували "референдум" у 2022 році, та "вибори" гауляйтерів у 2023 році. Відтак особливу увагу імітації явки кремль приділяє саме ТОТ", - пише пресслужба.

Для того, щоб наростити відвідуваність "виборчих дільниць", Росія залучить до "голосувань" військових, які не залучені до бойових дій.

"Вибори" президента Росії в окупації

8 грудня 2023 року, диктатор Володимир Путін заявив про намір вп'яте переобиратися в президенти.

Як стверджувало раніше Reuters, перемога у виборах дозволить йому залишатись при владі щонайменше до 2030 року, а прессекретар Дмитро Пєсков переконаний в переобранні чинного голови Кремля з результатом понад 90% голосів.

Згідно з рішенням російської ЦВК, вибори президента в Росії вперше триватимуть три дні - з 15 по 17 березня. Зокрема так звані "вибори" терористи планують провести й на тимчасово окупованих територіях України.