ua en ru

Дня не вистачить. Росіяни будуть обирати Путіна три доби

Дня не вистачить. Росіяни будуть обирати Путіна три доби Фото: Володимир Путін, диктатор Росії (kremlin.ru)

В Росії вибори президента вперше триватимуть три дні. Центрвиборчком ухвалив відповідну постанову.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське видання "ТАСС".

Вибори в Росії триватимуть три дні - з 15 по 17 березня.

Зокрема, відповідно до рішення ЦВК, терористи назначили прибудинкове "голосування":

  • на тимчасово окупованих територіях, у тому ж числі на території Криму;
  • в Брянській, Курській й Бєлгородській областях.

Центрвиборчком затвердив офіційний логотип (латинська буква V, стилізована під російський триколор), а також календарний план виборів. Згідно з ним, самовисуванці зможуть висуватися до 27 грудня, а кандидати від партій - до 1 січня.

Про намір стати кандидатами вже заявили щонайменше п'ять осіб, серед них військовий злочинець Ігор Гіркін, який сидить у СІЗО, депутат Держдуми від Спілки правих сил Борис Надєждін та журналістка Катерина Дунцова.

Вибори президента в Росії

Рішення диктатора Путіна балотуватися на березневих президентських виборах дозволить йому залишатись при владі щонайменше до 2030 року.

За словами прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова, диктатора переоберуть на наступний термін з результатом понад 90% голосів. Зокрема, як пише "Левада-центр", підтримка Володимира Путіна серед росіян зростає. Рівень довіри, а також рівень схвалення перебуває на максимумі від початку війни проти України.

Зазначимо, Путін керує країною з 1999 року, за тривалістю правління перевершив Леоніда Брежнєва (СРСР). Займає посаду керівника довше, ніж будь-хто інший з часів Йосипа Сталіна. У 2020 році провів референдум, після якого було змінено російську конституцію, а його терміни - обнулено. І фактично забезпечив собі правління до 2036 року.