ua en ru

РФ відбиває наступ, якого ще немає. У Зеленського відреагували на фейки про "епічний двобій"

РФ відбиває наступ, якого ще немає. У Зеленського відреагували на фейки про "епічний двобій" Фото: радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Росії заявили про нібито початок "великомасштабного наступу" ЗСУ. Проте такі висловлювання є нічим іншим, як фейками, які країна-агресор розповсюджує у своєму віртуальному метавсесвіті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка.

Він зазначив, що російські інформаційні зведення вже давно стали окремим віртуальним метавсесвітом.

"Москва вже активно бере участь у відбитті... глобального наступу, якого "ще немає". Мільйонна армія росіян активно відбиває атаки, знищуючи тисячі танків, сотні HIMARS та ескадрильї F-16. Битва триває, одним словом", - написав радник голови ОП.

Подоляк зазначив, що Україна уважно спостерігає за цим "епічним двобоєм", хоча і з певним подивом.

Радник порадив громадянам стежити виключно за офіційними новинами з України, якщо вони хочуть знати правду.

Російська ІПСО

Сьогодні у Міноборони Росії заявили про нібито початок "великомасштабного наступу" ЗСУ на п'яти ділянках фронту. При цьому у Генштабі ЗСУ спростували заяви російського відомства.

Після цього у СтратКомі ЗСУ повідомили, що у Росії вигадали нову ІПСО, метою якої є дискредитація українських сил та поширення неправдивої інформації про дії українських бійців на полі бою. Метою таких ІПСО може бути введення суспільства в оману.

Зазначимо, що раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр попросила українців не обговорювати дії військових, адже "плани люблять тишу". Вона зазначила, що про початок контрнаступальних дій ніхто попереджати не збирається.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.