Яскравий шпинатний торт зі смородиновою начинкою - це сучасний десерт, де шпинат надає коржам природного зеленого кольору, не впливаючи на смак, а начинка забезпечує виразну кислинку. Десерт готують із доступних інгредієнтів, а його вигляд завжди привертає увагу.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Для бісквіта потрібно:
Інгредієнти для крему:
Для конфітюру необхідно:
Спосіб приготування
В блендер закиньте шпинат, молоко і перебийте в однорідну масу. Додайте яйця, цукор і дрібку солі та збивайте міксером до пишної білої піни, приблизно 5-9 хв.
Влийте олію і шпинатну масу і на малих оборотах збивайте 30 секунд. Всипте борошно та ще збивайте до однорідності.
Перелийте в кільце і поставте в духовку при 170 С на 60 хв. Готовність перевіряйте шпажкою. Дайте бісквіту охолонути і розріжте на 3 рівні бісквіти і замотайте в плівку.
Для конфітюру візьміть ягоди, додайте цукор і крохмаль і перемішуючи готуйте до загустіння маси. Холодні вершки збивайте близько 5-8 хв. В окремій ємності крем-сир змішуємо з пудрою, додаємо вершки і вимішуємо до однорідності
Щоб з'єднати торт, візьміть бісквіт, з крему зробіть бортик, викладіть конфітюр, накрийте другим бісквітом, який змащений кремом. Так робіть три шари.
Покрийте кремом верх і боки торта і прикрасіть.
Вас може зацікавити: