Рецепт паштету зі шпротів: святкова закуска, яка здивує гостей
Рецепт смачного паштету зі шпротів (фото: Freepik)
Шукаєте швидку і смачну закуску до святкового столу? Пропонуємо рецепт паштету зі шпротів - ароматної та ніжної намазки, яка стане улюбленою стравою на будь-якому святі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.
Паштет зі шпротів з маринованим яблуком: простий рецепт
Для паштету потрібно:
- варені яйця - 3 шт.
- шпроти - 100 г
- крем-сир - 70 г
- часник - 1 зубчик
- майонез - 30 г
- сіль та перець - до смаку
- кілька крапель лимонного соку
Щоб замаринувати яблука, потрібно:
- яблука - 200 г
- оцет - 30 г (можна яблучного або винного)
- цукор - 50 г
- вода - 80 г
- сіль - 2 г
Для паштету перебийте усі інгредієнти у блендері до ніжної та кремової текстури.
Приготування паштету зі шпротів (фото: Freepik)
В каструлі закип'ятіть воду, оцет, сіль та цукор. Яблука можна залити теплим маринадом, тоді будуть готові майже відразу.
Подавайте на хлібі або грінках, зверху виклавши шинку та яблука. Це ідеальна закуска на Різдво та Новий рік.
Рецепт паштету зі шпротів (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Буженина на Різдво, від якої всі будуть в захваті
- Найпростіший рецепт запеченої скумбрії
- Рецепт десерту, який готується 12 хв і без духовки