ua en ru

Буженина на Різдво, від якої всі будуть в захваті: покроковий рецепт

Буженина на Різдво, від якої всі будуть в захваті: покроковий рецепт Рецепт ароматної буженини з глазур'ю (фото: Freepik)

Домашня буженина з ароматною глазур’ю вражає поєднанням соковитого м’яса та хрусткої золотистої скоринки. Покрокові інструкції допоможуть навіть новачкові досягти ідеальної текстури та насиченого аромату.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка.

Рецепт буженини на Різдво

Інгредієнти:

  • ошийок свинячий - 3 кг
  • сіль - 2 ст.л
  • чорний перець - 1 ст.л
  • сушений часник - 1 ст.л
  • приправа для мʼяса - 2 ст.л
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • цибуля фіолетова - 2 шт.
  • морква - 3 шт.
  • часник - 3 головки

Для глазурі потрібно:

  • гранат - 2 шт.
  • цукор - 3 ст.л
  • кориця - 1 паличка
  • вершкове масло - 20 г

Спосіб приготування

У форму до буженини додайте спеції, накрийте харчовою плівкою та залиште маринуватись в холодильнику на 5 годин.

Буженина на Різдво, від якої всі будуть в захваті: покроковий рецептМаринування буженини (фото: кадр з відео)

Моркву та цибулю наріжте великими кільцями. Часник розріжте навпіл і викладіть у в форму для випікання. Поверх викладіть м'ясо та влийте 200 мл води.

Випікайте при 170 градусах 2,5 год.

Для глазурі в блендері збийте насіння гранату. Масу процідіть через сито та додайте цукор. Доведіть до кипіння, додайте корицю та вершкове масло. Готуйте до загущення.

Буженина на Різдво, від якої всі будуть в захваті: покроковий рецептРецепт соковитої запеченої буженини (фото: кадр з відео)

М'ясо дістаньте з форми, викладіть на деко, застелене пергаментом. Полийте глазур'ю та випікайте ще 15 хв при 200 градусах.

Буженина на Різдво, від якої всі будуть в захваті: покроковий рецептРецепт соковитої буженини з глазур'ю (фото: кадр з відео)