Буженина на Різдво, від якої всі будуть в захваті: покроковий рецепт
Рецепт ароматної буженини з глазур'ю (фото: Freepik)
Домашня буженина з ароматною глазур’ю вражає поєднанням соковитого м’яса та хрусткої золотистої скоринки. Покрокові інструкції допоможуть навіть новачкові досягти ідеальної текстури та насиченого аромату.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка.
Рецепт буженини на Різдво
Інгредієнти:
- ошийок свинячий - 3 кг
- сіль - 2 ст.л
- чорний перець - 1 ст.л
- сушений часник - 1 ст.л
- приправа для мʼяса - 2 ст.л
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- цибуля фіолетова - 2 шт.
- морква - 3 шт.
- часник - 3 головки
Для глазурі потрібно:
- гранат - 2 шт.
- цукор - 3 ст.л
- кориця - 1 паличка
- вершкове масло - 20 г
Спосіб приготування
У форму до буженини додайте спеції, накрийте харчовою плівкою та залиште маринуватись в холодильнику на 5 годин.
Маринування буженини (фото: кадр з відео)
Моркву та цибулю наріжте великими кільцями. Часник розріжте навпіл і викладіть у в форму для випікання. Поверх викладіть м'ясо та влийте 200 мл води.
Випікайте при 170 градусах 2,5 год.
Для глазурі в блендері збийте насіння гранату. Масу процідіть через сито та додайте цукор. Доведіть до кипіння, додайте корицю та вершкове масло. Готуйте до загущення.
Рецепт соковитої запеченої буженини (фото: кадр з відео)
М'ясо дістаньте з форми, викладіть на деко, застелене пергаментом. Полийте глазур'ю та випікайте ще 15 хв при 200 градусах.
Рецепт соковитої буженини з глазур'ю (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Три варіанти брускетів, що стануть хітом вашого застілля
- Смачний картопляний шашлик з м'ясом для зимових свят
- Найкращий рецепт намазки з сала до борщу, який готується всього 10 хв