ua en ru

Ніжний, як пломбір: рецепт десерту, який готується 12 хв і без духовки

Ніжний, як пломбір: рецепт десерту, який готується 12 хв і без духовки Рецепт ніжного молочного десерту (колаж: РБК-Україна)
Автор: Тетяна Самарук
Експерт: Алекс Міль

Ніжний молочний десерт можна приготувати всього за 12 хвилин і без жодної духовки. Легкі інгредієнти та приємна кремова текстура робить його ідеальним варіантом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.

Рецепт ніжного молочного десерту

Знадобляться такі інгредієнти:

  • молоко - 300
  • яєчні жовтки - 3 шт.
  • цукор або замінник - 70 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • сметана - 350 г (15%)
  • желатин - 20 г

У 100 г: калорій - 137, білка - 6 г, жирів - 8,5 г, вуглеводів - 8,8 г. Загальний час приготування 12 хв та 1-2 години для застигання в холодильнику.

Спосіб приготування

Спочатку потрібно залити 100 г молока в желатин і залишити набухати. В каструлі перемішайте жовтки з цукром. Влийте 200 г молока, вимішайте і поставте на газ.

Готуйте, постійно помішуючи, до закипання. Виключіть газ, коли з’являться бульбашки.

Додайте ванільний цукор, сметану, желатин та вимішайте до однорідності. Перелийте в зручну форму і на 1-2 години поставте в холодильник. Присипте тертим шоколадом і можна їсти.