ua en ru

Рада завтра почне розглядати законопроект про мобілізацію, ухвалять його в четвер, - джерела

Рада завтра почне розглядати законопроект про мобілізацію, ухвалять його в четвер, - джерела Архівне фото: Рада завтра почне розглядати законопроект про мобілізацію (Getty Images)

Верховна рада планує завтра почати розглядати законопроект про мобілізацію, а вже в четвер за нього проголосує.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела.

Зазначається, що профільний комітет близько 22 тільки закінчив засідання і ухвалив висновок щодо законопроєкту більшістю голосів. На засіданні також були присутні заступник міністра оборони Катерина Черногоренко і двоє представників Генштабу.

За словами співрозмовників, найбільше дискусій викликало вилучення норм про звільнення з військової служби та ротацію військовослужбовців. Проти виступили представники ЄС, "Батьківщини" та "Голосу".

Джерела видання прогнозують, що Рада планує почати розгляд документа вже завтра і, ймовірно, проголосує вже в четвер.

"Ми зараз просто не можемо дозволити собі проводити демобілізацію в той час, як Росія мобілізує сотні тисяч людей на рік. Це буквально шлях до капітуляції в нинішніх умовах. Цю ідею першою принесла Мар'яна Безугла, і вона знайшла підтримку. Головком, очевидно, розуміє, що це зараз неможливо зробити. Проблема в тому, як це все комунікувалося: спочатку робимо, в останній момент - не робимо. І сьогодні Кабмін десь о 13-й тільки зміг зібратися і підтримати звернення до Ради, щоб урегулювати це питання окремо", - сказав один зі співрозмовників у Раді.