ua en ru

З прифронтової зони Харківської області евакуювали всіх дітей, - Синєгубов

З прифронтової зони Харківської області евакуювали всіх дітей, - Синєгубов Фото: з прифронтової зони Харківської області евакуювали всіх дітей (GettyImagеs)

Спеціалісти завершили евакуація сімей з дітьми із ряду населених пунктів Харківської області, які знаходяться в безпосередній близькості до фронту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Сьогодні завершили евакуацію дітей з Великобурлуцької, Вільхуватської, Дворічанської та Петропавлівської громад Харківської області, що постійно перебувають під обстрілами", - написав Синєгубов

Він розповів, що минулої доби вдалось евакуювати останніх 18 дітей з Дворічанської громади. При цьому з 27 квітня з зони постійних обстрілів було вивезено 79 дітей. За його словами, більше дітей у цих небезпечних регіонах не залишилося.

"Усі діти разом з батьками або іншими опікунами розселені в безпечних районів Харківської області. Частина сімей живе у родичів, ті, хто потребував житла, були безкоштовно розселені в гуртожитках. Зараз з евакуйованими дітьми працюють волонтери, психологи та соціальні працівники. Усім сім'ям надається гуманітарна та матеріальна допомога" - зауважив він.

Фото: з прифронтової зони Харківської області евакуювали всіх дітей (t.me/synegubov)