ua en ru

У понад 20 населених пунктах на Донбасі оголосили примусову евакуацію дітей

У понад 20 населених пунктах на Донбасі оголосили примусову евакуацію дітей Фото: Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук (facebook com vereshchuk ukraine)

У вівторок, 4 квітня, в Україні вирішили примусово евакуювати дітей із 21 населеного пункту Донецької області, де безпекова ситуація залишається критичною.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Сьогодні під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулося засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що члени Коордштабу одноголосно підтримали рішення Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації 126 дітей із 21 населеного пункту. В області працює 5 евакуаційних екіпажів поліції "Білі янголи". Вони забезпечують безпечне вивезення дітей на броньованих автомобілях.

"Евакуйовані діти в супроводі одного з батьків або ж законного представника будуть забезпечені безкоштовним прихистком, соціальними гарантіями, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою", - пояснили у Мінреінтеграції.

Охочим евакуюватись з Донецької області треба звертатись до представників місцевої влади або ж за номером: (098) 890-33-18.