ua en ru

Обстріл багатоповерхівки та скиди на лікарню. Що відомо про атаки РФ на Херсонську область

Обстріл багатоповерхівки та скиди на лікарню. Що відомо про атаки РФ на Херсонську область Фото: ілюстроване зображення (Getty Images)

Російські терористи з самого рання завдають ударів по населених пунктах Херсонської області, внаслідок чого постраждали багато цивільних людей, зокрема є й загиблі.

Усі подробиці сьогоднішніх ударів країни-терориста по території Херсонської області - в матеріалі РБК-Україна.

Велетенське Білозерської громади

Близько о 04:30 окупанти завдали удару по населеному пункту. Тяжкі поранення отримав 28-річний чоловік, якому пізніше діагностували опіки 70% тіла - обличчя, тулуба, рук, ніг та дихальних шляхів. Наразі він перебуває у реанімаційному відділенні, лікарі борються за життя потерпілого.

Станіслав Херсонського району

Ворог завдав удару з РСЗВ по населеному пункту. Унаслідок обстрілу загинули двоє чоловіків 71 й 57 років, також є поранена. Було зруйновано й пошкоджено 5 приватних житлових будинків.

Широка Балка Херсонського району

Внаслідок обстрілу спочатку було відомо про чотирьох загиблих - двох чоловіків, жінка та дитини до 2 років. Також важкі поранення отримав 12-річний хлопчик, якого госпіталізували у критичному стані. Пізніше стало відомо про його смерть в медичному закладі.

Фото: Обстріл багатоповерхівки та скиди на лікарню. Що відомо про атаки РФ на Херсонську область (t.me/khersonskaODA)

Комишани Херсонського району

Росіяни обстріляли магазин в населеному пункті. Внаслідок чого 49-річний чоловік отримав поранення середнього ступеня тяжкості, а 51-річна жінка - легкі.

Золота Балка Бериславського району

Через обстріл було пошкоджено щонайменше пʼять житлових будинків. Поранення отримала 61-річна жінка, її госпіталізували до медзакладу.

Херсон

Внаслідок обстрілу міста наразі відомо про трьох поранених цивільних, двоє з яких в важкому стані. За даними правоохоронців, окупанти здійснили артобстріл житлових кварталів. В одному з мікрорайонів поцілили у багатоповерхівку та поблизу неї.

Фото: Обстріл багатоповерхівки та скиди на лікарню. Що відомо про атаки РФ на Херсонську область (t.me/khersonskaODA)

Берислав

Ворог здійснив два скиди з дрона по території Бериславської лікарні. Наразі інші подробиці трагедії невідомі.

День жалоби за загиблими

14 серпня оголошено Днем жалоби за загиблими. Станом на зараз відомо про сімох загиблих й дев'ятьох поранених.

"Сьогодні Херсонська область здригнулася від страшних звісток. Херсон, Велетенське, Золота Балка, Станіслав, Комишани, Широка Балка… Софійці було лише 23 дні від народження, її братику Артему - 12 років. Сьогодні їх разом з татом та мамою вбила Росія. Також у Широкій Балці терористи обірвали життя 67-річного місцевого жителя", - написав Прокудін.

За словами голова Херсонської ОВА, в Станіславі внаслідок обстрілу загинув пастор християнської церкви Тачишвілі Микола Миколайович та його односелець.

В МВС уточнили кількість жертв

Станом на 17:00, за даними правоохоронців, у Херсонській області постраждало 20 осіб:

  • 7 загиблих (5 - у Широкій Балці, 2 - у Станіславі);
  • 13 поранених (по 3 - у Херсоні та Бериславі, по 2 - у Станіславі та Комишанах, по 1 - у Велетенському, Золотій Балці та Новокаїрах).

Росіяни знову обстріляли область

Окупанти завдали авіаудару та обстріляли з артилерії Білозерку. Поранення, за даними Херсонської ОВА, отримала 31-річна жінка та чоловік, їм надають медичну допомогу.

Ще три керовані авіабомби росіяни скинули на Одрадокамʼянку. Руйнувань зазнали кілька осель, потерпіли серед цивільних немає.