ua en ru

Окупанти обстріляли багатоповерхівку у Херсоні: троє людей постраждали

Окупанти обстріляли багатоповерхівку у Херсоні: троє людей постраждали Фото: окупанти обстріляли Херсон 13 серпня (Getty Images)

Російська армія у неділю, 13 серпня, обстріляла Херсон з артилерії. Внаслідок ворожої атаки троє людей отримали поранення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Херсонської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, сьогодні близько 11:30 російські окупанти здійснили артобстріл житлових кварталів Херсона. В одному з мікрорайонів поцілили у багатоповерхівку та поблизу неї.

Внаслідок атаки постраждали троє місцевих жителів, двох з них у важкому стані госпіталізували до лікарні.

На місці події працюють правоохоронці, екстрені служби та медики. Прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 ККУ).

Крім того, керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що росіяни двічі атакували з дрона територію Бериславської лікарні.

Фото: окупанти обстріляли Херсон 13 серпня (t.me/phogovua)

Обстріли Херсонської області

У неділю, 13 серпня, окупанти активізували обстріли Херсонської області. Зранку під обстріл потрапила Білозерська громада. Тяжкі поранення отримав 28-річний чоловік, він перебуває у реанімації.

Крім того, росіяни вдарили з артилерії по Широкій Балці. Там загинув місцевий житель та сім'я: чоловік, дружина, немовля та 12-річний хлопчик. Також через обстріли у селі Станіслав загинуло двоє чоловіків. Ще одна жінка травмована.

Як повідомлялося, російські снаряди залишили без світла частину Херсона. Через атаки пошкоджено високовольтну лінію живлення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.