ua en ru

Ніжний омлет з грибами за 15 хв: рецепт ситного сніданку

Ніжний омлет з грибами за 15 хв: рецепт ситного сніданку Рецепт смачного омлету з грибами (ілюстративне фото: Freepik)
Автор: Тетяна Самарук
Експерт: Алекс Міль

Омлет із грибами - швидка і поживна страва, яка поєднує білки яєць із насиченим смаком грибів. Цей рецепт дозволяє приготувати сніданок або легку вечерю всього за 10-15 хвилин, використовуючи мінімум інгредієнтів і доступні продукти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.

Омлет з грибним соусом: легкий рецепт

На дві порції знадобляться такі інгредієнти:

  • гриби - 200-250 г
  • вершки - 80 г
  • цибуля - 80 г
  • тортилья - 1 шт.
  • яйця - 4 шт.
  • молоко - 50 мл
  • сіль, перець, зелень - до смаку
  • твердий сир - 40 г
  • олія для смаження - 2-3 г

Загальний час приготування: 15 хв.

Спосіб приготування

Спочатку злегка збризніть сковорідку олією, вкиньте нарізану цибулю і смажте 4 хв. Паралельно додайте до яєць молоко, сіль та перець і ретельно збийте.

Масу перелийте в сковорідку і зверху накрийте тортильєю (попередньо виріжте круг, по розміру сковорідки).

Готуйте на невеликому вогні, при закритій кришці, приблизно 5-7 хв. Після цього переверніть і готуйте ще 2-3 хв.

До цибулі додайте гриби і смажте ще 5-7 хв. Влийте гарячі вершки, посоліть, поперчіть і готуйте до загустіння.

В кінці викладіть на одну половину омлету трішки сиру, далі грибний соус, ще трішки сиру накрийте другою половиною.

Ніжний омлет з грибами за 15 хв: рецепт ситного сніданкуПриготування омлету з грибами (фото: кадр з відео)