Ніжний, як крем: рецепт найкращого паштету з курячої печінки
Рецепт смачного курячого паштету (фото: Freepik)
Паштет із курячої печінки - поживна страва, яку легко приготувати вдома за лічені хвилини. У рецепті - мінімум інгредієнтів, доступні продукти та покрокова інструкція для ідеальної консистенції.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка.
Рецепт смачного паштету
Інгредієнти:
- цибуля - 300 г
- морква - 1 шт.
- селера - 300 г
- часник - 2 зубчики
- печінка - 800 г
- лавровий лист - 2 шт.
- вершкове масло - 300 г
- вино біле сухе - 100 г
- вершки - 350 мл
- сіль перець - до смаку
Спосіб приготування
Цибулю наріжте кубиками, а моркву півкільцями. Обсмажте овочі до золотистості і додайте нарізану селеру, часник і лавровий лист. Після цього додайте ще масло.
Печінку почистіть від жирових залоз і додайте у сковорідку смажитись. Коли печінка обсмажиться, то влийте вино і смажте 3 хв. Влийте вершки і додайте спеції. Готуйте ще 20 хв.
Зніміть з вогню та вийміть лавровий лист і додайте 200 г вершкового масла. Перебийте масу блендером і поставте в холодильник для застигання.
Рецепт смачного курячого паштету (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Рецепт домашнього соусу "Сацебелі", який чудово підходить до м'яса та овочів
- Ліниві суші вдома, які можна приготувати за 10 хвилин
- Варіант смачної вечері з м'ясом за 30 хвилин в духовці