ua en ru

Ніжний, як крем: рецепт найкращого паштету з курячої печінки

Ніжний, як крем: рецепт найкращого паштету з курячої печінки Рецепт смачного курячого паштету (фото: Freepik)

Паштет із курячої печінки - поживна страва, яку легко приготувати вдома за лічені хвилини. У рецепті - мінімум інгредієнтів, доступні продукти та покрокова інструкція для ідеальної консистенції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка.

Рецепт смачного паштету

Інгредієнти:

  • цибуля - 300 г
  • морква - 1 шт.
  • селера - 300 г
  • часник - 2 зубчики
  • печінка - 800 г
  • лавровий лист - 2 шт.
  • вершкове масло - 300 г
  • вино біле сухе - 100 г
  • вершки - 350 мл
  • сіль перець - до смаку

Спосіб приготування

Цибулю наріжте кубиками, а моркву півкільцями. Обсмажте овочі до золотистості і додайте нарізану селеру, часник і лавровий лист. Після цього додайте ще масло.

Печінку почистіть від жирових залоз і додайте у сковорідку смажитись. Коли печінка обсмажиться, то влийте вино і смажте 3 хв. Влийте вершки і додайте спеції. Готуйте ще 20 хв.

Зніміть з вогню та вийміть лавровий лист і додайте 200 г вершкового масла. Перебийте масу блендером і поставте в холодильник для застигання.

Ніжний, як крем: рецепт найкращого паштету з курячої печінкиРецепт смачного курячого паштету (фото: кадр з відео)