ua en ru

Lufthansa запускає нову авіакомпанію для Німеччини: що зміниться для пасажирів

Lufthansa запускає нову авіакомпанію для Німеччини: що зміниться для пасажирів Фото: Lufthansa запускає нову авіакомпанію для Німеччини (Getty Images)

Lufthansa запускає нову авіакомпанію в Німеччині City Airlines, яка здійснюватиме рейси середньої дальності з Мюнхена та Франкфурта влітку 2024 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на avialines.com.

Згідно планів німецького національного авіаперевізника, дочірня компанія City Airlines доправлятиме в ключові аеропорти пасажирів, які потім пересідатимуть на далекомагістральні рейси Lufthansa.

Флот City Airlines мають поповнити літаки материнської компанії - Airbus A319. На новостворені авіарейси мають набирати пілотів та бортпровідників із меншими зарплатами.

Різниця між Lufthansa та City Airlines буде малопомітною: літаки обох авіакомпаній матимуть схожі лівреї, екіпаж - схожу уніформу, пасажири бронюватимуть квитки на сайті Lufthansa та отримуватимуть однакове обслуговування.

Коментуючи створення авіакомпанії City Airlines, німецький національний авіаперевізник підкреслив важливість конкурентоспроможності середньомагістральної мережі і зростання далекомагістрального сегмента на ринку країни.

В повідомленні припускають, що Lufthansa прийняла рішення щодо створення дочірньої компанії саме через бажання скоротити витрати на персонал, адже за останні роки стійкість авіаперевізника похитнули неодноразові страйки екіпажів, які вимагали підвищення зарплати.