ua en ru

Ізраїльські військові розширили операцію на півдні Гази проти підземної інфраструктури ХАМАСу

Ізраїльські військові розширили операцію на півдні Гази проти підземної інфраструктури ХАМАСу Ілюстративне фото (Getty Images)

Ізраїльські військові ще більше розширили операції на півдні Гази, особливо проти підземної інфраструктури ХАМАСу.

Про це заявив прес-секретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

"При вході в нові опорні пункти ХАМАСу війська вступають у важкі бої", - заявив він.

За словами Хагарі, в районі Хан-Юніса ЦАХАЛ веде "дуже активну боротьбу" з тунелями палестинського терористичного угруповання.

"Ми розширили там інженерно-бойові сили... і найближчими днями ми ще більше розширимо можливості 99-ї дивізії", - додав він.

За його словами, наразі наземні сили знищили або захопили приблизно 30 тисяч одиниць вибухівки, включно з протитанковими ракетами і РПГ, по всьому Сектору Гази.

За словами Хагарі, в районі кварталів Дарадж і Туффа міста Газа війська виявили в школі схованку зі зброєю, зокрема безліч вибухових пристроїв, ракет і "стратегічних" засобів, що належать військово-морським силам ХАМАС, які, за його словами, могли бути використані проти кораблів ВМС Ізраїлю.

Війна Ізраїлю з ХАМАС

7 жовтня бойовики палестинського руху ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю. Вони вбивали, викрадали і катували військових і мирних людей, а також ракетами обстрілювали міста країни. У відповідь Тель-Авів оголосив про початок у Секторі Газа наземної операції "Залізні мечі".

Наприкінці листопада Ізраїль підписав з ХАМАСом угоду про припинення вогню та звільнення заручників.

Перемир'я тривало до 1 грудня і було зірвано через обстріл ХАМАС території Ізраїлю.

20 грудня Ізраїль запропонував палестинцям перемир'я терміном на тиждень. Тель-Авів запропонував звільнити 40 осіб, серед яких жінки та діти, а також літні чоловіки, які потребують термінової медичної допомоги. Проте ХАМАС відхилив пропозицію Ізраїлю зупинити бойові дії на один тиждень для обміну.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.