Ці рогалики виходять м'якими, повітряними і просто тануть у роті. А їхня головна перевага - це еластичне тісто на кефірі, яке легко готується і чудово підходить для будь-якої начинки.
Рецептом приготування смаколиків ділиться РБК-Україна з посиланням на допис Рецепти від Далі у Facebook.
Для приготування вам знадобиться:
Щоб тісто вийшло ідеальним, всі продукти повинні бути кімнатної температури. Злегка підігрійте кефір – він не має бути гарячим, а лише трохи теплим. Це допоможе дріжджам швидше активуватися.
У великій мисці або каструлі змішайте теплий кефір із сухими дріжджами. Додайте сіль, цукор, 2 яйця та олію. Гарно все перемішайте вінчиком або лопаткою до однорідності. Поступово додавайте просіяне борошно. Спочатку можна використовувати ложку, а потім – руки. Замішуйте еластичне, м'яке тісто, яке не липне до рук. Можливо, знадобиться трішки більше або менше борошна, орієнтуйтеся на консистенцію.
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою або рушником і поставте в тепле місце без протягів. Залиште на 1-1,5 години, поки тісто не збільшиться в об’ємі в 2-3 рази. Це ключовий етап для отримання повітряної випічки.
Коли тісто підійде, обімніть його і розділіть на дві рівні частини. Кожну частину розкачайте в тонкий круглий пласт (товщиною приблизно 0,5 см). Розріжте пласт на трикутники, як для піци. Викладіть на широкий кінець кожного трикутника начинку. Акуратно загорніть кожен трикутник у рогалик, починаючи від широкого краю до вузького.
Викладіть рогалики на деко, застелене пергаментом. Накрийте їх рушником і залиште ще на 20-30 хвилин. Вони повинні гарно піднятися і стати пухкими. Змішайте жовток з 1 ч.л. молока і змастіть цією сумішшю рогалики. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 20-25 хвилин, до золотистої скоринки.
Вас може зацікавити