ua en ru

Не думаю, що це було випадково,- прем’єр Греції про удар по Одесі під час візиту в березні

Не думаю, що це було випадково,- прем’єр Греції про удар по Одесі під час візиту в березні Фото: прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс (Getty Images)

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що РФ невипадково завдала ракетного удару по Одесі у березні 2024 року, коли він перебував із візитом. Міцотакіс додав, що тоді під час повітряної тривоги "було трохи тривожно, тому що не було де сховатися".

Про це як повідомляє РБК-Україна, Міцотакіс сказав в інтерв’ю Rzeczpospolita.

"Я не думаю, що це випадковість. Це була акція залякування. Але я дуже чітко сказав, що нас не залякають. У позиції Греції нічого не зміниться. І я думаю, що в позиції ЄС нічого не зміниться. Путін прорахувався. Коли він напав на Україну, він думав, що Європа розділиться. Але Європа надзвичайно єдина",- зазначив він.

За його словами делегація під час обстрілу була в Одеському порту, та бачила руйнування після російських атак.

"Ми чули сирени. Було трохи неприємно, бо не було де сховатися. Потім ми почули сильний вибух. Досить близько, щоб налякати нас, але не настільки близько, щоб ми відчували, що насправді перебуваємо в безпосередній небезпеці. Тоді ми зрозуміли, що це повсякденна реальність в Україні", - додав Міцотакіс.