Правильний сніданок - основа продуктивності. Дієтолог назвала страву, яку сама обирає щоранку і радить усім, хто хоче почуватися активними до вечора.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Real simple.
Сертифікований дієтолог та фахівець з майже 10-річним досвідом роботи Крістіна Маніан розповіла, що віддає перевагу солоним стравам вранці. Її улюблений сніданок - це тофу-скрембл з тостами на заквасці, намазаними рослинним маслом, плюс гарячий чай.
За її словами, цей сніданок не тільки містить значну кількість білка, але також заряджає енергією та ясністю розуму.
Інгредієнти (на 2 порції):
Розігрійте сковорідку з олією. Обсмажте цибулю до м’якості та додайте подрібнений або розкришений руками тофу.
Всипте куркуму, дріжджі, сіль і перець, добре перемішайте. Влийте трохи рослинного молока та готуйте 5-7 хв, поки текстура стане кремовою. Наприкінці додайте зелень.
Далі наріжте хліб на заквасці товстими скибками. Підсмаж у тостері до хрусткої скоринки. Намажте теплим рослинним маслом.
Залийте улюблений чай (чорний, зелений чи трав’яний) гарячою водою. Подайте гарячим разом зі сніданком.
"Я також завжди п'ю теплий чай з медом і невеликою кількістю вівсяного молока вранці - моя нотка солодкості для початку дня. Чорні чаї - мій улюблений вибір, оскільки вони містять трохи більше кофеїну, ніж зелений", - розповіла експерт.
Страва з тофу багата не тільки на білок, але й містить багато клітковини, вітамінів групи В, вітамін С, вітамін А, мідь, селен, цинк та залізо. Вони разом зміцнюють імунітет, серце, метаболізм, здоров'я кишечника та очей.
Клітковина та білок у цій страві також допомагають залишатися ситими до обіду.
Закваска має нижчий вміст глютену та глікемічний індекс і менше антинутрієнтів, що призводить до стабільнішого рівня цукру в крові та кращого засвоєння заліза.
В журналі Food Science and Human Wellness йдеться, що активні сполуки в чаї мають протизапальні та антиоксидантні властивості.
Вас може зацікавити: