Дієтолог назвала білковий сніданок, який насичує енергією на цілий день
Названо корисний ситний та білковий сніданок (фото: Freepik)
Правильний сніданок - основа продуктивності. Дієтолог назвала страву, яку сама обирає щоранку і радить усім, хто хоче почуватися активними до вечора.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Real simple.
Що їсть на сніданок дієтолог
Сертифікований дієтолог та фахівець з майже 10-річним досвідом роботи Крістіна Маніан розповіла, що віддає перевагу солоним стравам вранці. Її улюблений сніданок - це тофу-скрембл з тостами на заквасці, намазаними рослинним маслом, плюс гарячий чай.
За її словами, цей сніданок не тільки містить значну кількість білка, але також заряджає енергією та ясністю розуму.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 250 г твердого тофу
- 1 ст. л оливкової олії (або іншої рослинної)
- 1/2 цибулини (дрібно нарізати)
- 1 зубчик часнику
- 1/2 ч. л куркуми
- 2 ст. л дріжджів
- 2-3 ст. л рослинного молока
- сіль і чорний перець - за смаком
- свіжа зелень (петрушка, кріп, шпинат)
Розігрійте сковорідку з олією. Обсмажте цибулю до м’якості та додайте подрібнений або розкришений руками тофу.
Всипте куркуму, дріжджі, сіль і перець, добре перемішайте. Влийте трохи рослинного молока та готуйте 5-7 хв, поки текстура стане кремовою. Наприкінці додайте зелень.
Далі наріжте хліб на заквасці товстими скибками. Підсмаж у тостері до хрусткої скоринки. Намажте теплим рослинним маслом.
Залийте улюблений чай (чорний, зелений чи трав’яний) гарячою водою. Подайте гарячим разом зі сніданком.
"Я також завжди п'ю теплий чай з медом і невеликою кількістю вівсяного молока вранці - моя нотка солодкості для початку дня. Чорні чаї - мій улюблений вибір, оскільки вони містять трохи більше кофеїну, ніж зелений", - розповіла експерт.
Тофу-стрембл на хлібові (ілюстративне фото: Freepik)
Чим корисний цей сніданок
Страва з тофу багата не тільки на білок, але й містить багато клітковини, вітамінів групи В, вітамін С, вітамін А, мідь, селен, цинк та залізо. Вони разом зміцнюють імунітет, серце, метаболізм, здоров'я кишечника та очей.
Клітковина та білок у цій страві також допомагають залишатися ситими до обіду.
Закваска має нижчий вміст глютену та глікемічний індекс і менше антинутрієнтів, що призводить до стабільнішого рівня цукру в крові та кращого засвоєння заліза.
В журналі Food Science and Human Wellness йдеться, що активні сполуки в чаї мають протизапальні та антиоксидантні властивості.
Вас може зацікавити:
- Гастроентеролог розкрила корисні страви, які їсть на сніданок, обід та вечерю
- Названо суперфрукт, який варто зараз часто їсти
- 10 продуктів, які шкодять шлунку та викликають печію
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.