ua en ru

Байден зробив заяву про шлях України до НАТО

Байден зробив заяву про шлях України до НАТО Фото: Джо Байден, президент Сполучених Штатів Америки (Віталій Носач, РБК-Україна)

Країни-члени НАТО узгодили формулювання щодо інтеграції України до Північноатлантичного Альянсу.

Про це заявив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його слова під час брифінгу.

"Це дуже важливий, критичний момент для України і питання НАТО, до якого ви продовжуєте прагнути. Ніхто не знає ситуацію, з якою ви зіткнулися, краще, ніж ви. Це також важливий момент для Фінляндії та Швеції, їхній вступ до НАТО послідовний. Ваше лідерство (Байден звернувся до генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, - ред.) дійсно має значення. Ми узгодили формулювання, які ви запропонували, які мають відношення до приєднання України до НАТО", - заявив президента США.

Як відзначив Байден, російський диктатор Володимир Путін намагається зламати Північноатлантичний Альянс, однак йому не вдасться цього зробити.

Саміт НАТО у Вільнюсі

Сьогодні, 11 липня, у Вільнюсі розпочався дводенний саміт Північноатлантичного союзу. Україна розраховує отримати сигнал від країн-членів НАТО про те, що після завершення війни з Росією, вона стане наступним членом Альянсу.

Як відзначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, союзники по НАТО досягли консенсусу щодо усунення плану дій щодо інтеграції України.

За словами генерального секретаря НАТО сьогодні також буде оприлюднений текст комюніке Північноатлантичного Альянсу щодо України.