ua en ru

Верховна Рада: онлайн-трансляція 23 лютого

Верховна Рада: онлайн-трансляція в неділю, 23 лютого. Парламент знову зібрався на сесію у вихідний день. Як очікується, сьогодні ВР може обрати прем'єр-міністра.

Верховна Рада: онлайн-трансляція в неділю, 23 лютого. Парламент знову зібрався на сесію у вихідний день. Як очікується, сьогодні ВР може обрати прем'єр-міністра.

18:15. Головне питання сьогодні - сформувати нову парламентську більшість, щоб негайно затвердити уряд народної довіри. Про це під час зустрічі з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом заявив голова ВР Олександр Турчинов. "Сподіваюся, Майдан підтримає цей новий уряд", - зазначив спікер парламенту.

13:54. У засіданні парламенту оголошено перерву. Як заявив голова Верховної Ради Олександр Турчинов, народні депутати продовжать роботу в понеділок, 24 лютого, о 16:00.

13:53. Адвокат одного з активістів організації "Дорожній контроль" Віктор Смалій відпущений на свободу. Про це заявив уповноважений Верховної Ради з контролю за діяльністю ГПУ Олег Махніцький з парламентської трибуни, передає кореспондент РБК-Україна. За словами Махніцького, Смалій - останній активіст Майдану, який знаходився під арештом.

13:50. Партія регіонів не братиме участі у формуванні коаліційного Кабміну, заявив в кулуарах парламенту заступник голови фракції ПР Сергій Тігіпко.

13:31. Рада не змогла скасувати призначення низки суддів. Народні депутати України не підтримали проект постанови №4194 "Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Верховної Ради України "Про обрання судді "№2476-VI від 8 липня 2010 р. За відповідне рішення проголосували 223 народних депутатів із 226 необхідних.

13:22. Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок пообіцяв народним депутатам Верховної Ради підготувати новий закон про регіональні мови.

13:21. Верховна Рада 287-ма голосами підтримала проект постанови №4216 про звільнення Раїси Богатирьової від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я.

13:07. Парламентарії скасували закон про мови нацменшин. Проект закону №1190 "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про засади державної мовної політики" підтримали 232 народних депутати.

13:05. Рада повернула собі повноваження на призначення і звільнення суддів. Проект постанови №4186 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо окремих питань судоустрою та статусу суддів)" підтримали 314 народних депутатів. Відтепер кандидатури суддів будуть спочатку розглядатися у профільному парламентському комітеті.

12:52. Рада скасувала призначення голови ВАСУ Ігоря Темкіжева. Це рішення ухвалили 274 народних депутати.

12:47. Народні депутати України підтримали проект закону №4119 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо припинення норм законів, схвалених 16 січня 2014 р." За відповідне рішення проголосували 326 парламентаріїв.

12:43. Леонід Кожара звільнений від виконання обов'язків міністра закордонних справ. За відповідний проект постанови №4204 проголосували 237 народних депутатів.

12:41. Дмитро Табачник звільнений з посади в.о. міністра освіти і науки. Проект постанови №4204 підтримали 236 народних депутатів.

12:37. Рада поклала на голову ВР Олександра Турчинова обов'язки Президента України.

12:34. ВР привела деякі закони у відповідність до Конституції-2004. Загалом йдеться про 32 закони.

12:26. Рада 324-ма голосами повернула у держвласність урядову резиденцію "Межигір'я".

12:25. Голова комітету ВР з питань свободи слова та інформації Микола Томенко попросив голову ВР Олександра Турчинова змінити керівництво парламентського телеканалу "Рада".

12:23. Спікер парламенту Олександр Турчинов оголосив про вихід зі складу фракції ПР ще трьох депутатів: Івана Фурсіна, Віктора Остапчука та Сергія Кацуби.

12:15. Турчинов доручив лідерам фракцій до вівторка подати пропозиції щодо нового складу Кабміну.

12:02. В.о. міністра внутрішніх справ, народний депутат із фракції "Батьківщина" Арсен Аваков пообіцяв налагодити спільне патрулювання підрозділів міліції та самооборони Майдану, а також не допустити самоуправства.

11:54. Аваков заявив, що вже звільнено 64-х активістів, ще трьох звільнять 24 лютого.

11:34. Заступник голови фракції ПР Сергій Тігіпко заявив про те, що по всій Україні членів Партії регіонів змушують писати заяви про вихід з партії.

11:30. Справу про сепаратизм у Криму, порушену раніше СБУ, закрито. Про це заявив уповноважений ВР з контролю за діяльністю СБУ Валентин Наливайченко.

11:25. СБУ не допускає відмивання і вивезення коштів за кордон, - Наливайченко.

11:15. СБУ домовилася про спільну роботу з активістами Майдану, - уповноважений ВР.

11:14. Керівництво СБУ зникло в невідомому напрямку, не залишивши планів захисту стратегічних об'єктів. Про це заявив уповноважений ВР з контролю за діяльністю СБУ, нардеп з "Удару" Валентин Наливайченко з парламентської трибуни.

11:08. "Регіонал" Нестор Шуфрич заявив у кулуарах, що Віктор Янукович до обрання нового глави держави є Президентом України.

11:04. У новому Кабінеті міністрів України не має бути колишніх чиновників. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив глава фракції "Удар" Віталій Кличко.

11:02. Голова Верховної Ради Олександр Турчинов продовжив засідання парламенту.

11:00. Лідер Партії регіонів Микола Азаров зараз оцінює ситуацію і готує пропозиції для того, як має діяти ПР у нинішніх умовах. Про це заявив нардеп із фракції ПР Нестор Шуфрич.

10:58. У фракції ПР залишилося близько 130 народних депутатів, підрахував Шуфрич.

10:44. Екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко в суботу безуспішно намагався вилетіти з Донецька. Про це в кулуарах ВР розповів в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков.

10:31. МВС розпочало розслідування злочинів під час акцій протесту проти 30 міліцейських чиновників. Про це повідомив в.о. глави МВС Арсен Аваков у кулуарах ВР.

10:28. Віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський оголосив перерву у пленарному засіданні Ради на годину, щоб до Ради встигли приїхати призначені вчора уповноважені ВР по роботі силових відомств для доповіді про свої перші кроки.

10:17. У Раді буде створена нова фракція з екс-членів Партії регіонів і позафракційних народних депутатів. Про це в кулуарах парламенту заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Микола Томенко.

10:02. Верховна Рада України планує призначити сьогодні прем'єр-міністра. Про це в кулуарах парламенту заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо сьогодні буде створена коаліція, а це перше питання, яким ми будемо займатися, то ввечері Україна може отримати прем'єра", - заявив Томенко. Він зазначив, що є три кандидатури, які обговорюються: "Тимошенко, Яценюк і Порошенко".

Верховна Рада: онлайн-трансляція 23 лютого

(Фото: ТРК "Рада")

Верховна Рада: онлайн-трансляція 23 лютого

(Фото: ВВС Украина)

При цьому парламентарій виключив, що член фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко може бути обраний главою Кабміну: "Якийсь час це обговорювалося... Але він проспав цю можливість".