ua en ru

Справа про сепаратизм в Криму, порушена раніше СБУ , закрита, - Наливайченко

Кримінальне провадження щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке раніше порушило головне слідче управління Служби безпеки України (СБУ), закрито.

Кримінальне провадження щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке раніше порушило головне слідче управління Служби безпеки України (СБУ), закрито. Про це заявив уповноважений Верховної Ради з контролю за діяльністю СБУ Валентин Наливайченко (на фото) з парламентської трибуни, передає кореспондент РБК-Україна.

"Справа про сепаратизм, порушена раніше СБУ, закрита", - заявив Наливайченко.

Нагадаємо, провадження було відкрито 6 лютого ц.р. на підставі звернення народного депутата України Івана Стойка про внесення до порядку денного Верховної ради Автономної Республіки Крим (АРК) питання про необхідність втручання Росії для захисту інтересів кримчан.

За рішенням Генеральної прокуратури України, розслідування було доручено слідчому відділу Головного управління СБУ в АР Крим.

Як повідомили у прес-центрі СБУ 8 лютого, ГСУ СБУ зареєструвало у Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальне провадження за фактом кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.14, ч.1 ст.110 Кримінального кодексу України (приготування до зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Раніше в МЗС РФ заявляли, що Росія не втручається в ситуацію з питанням про статус Криму у складі України.

Зазначимо, що Рада 22 лютого підтримала в цілому проект постанови №4183 про запобігання проявам сепаратизму та іншим посяганням на основи територіальної цілісності України. За відповідне рішення проголосувало 319 народних депутатів. Постанова, зокрема, засуджує прояви сепаратизму і будь-які інші посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Нагадаємо, вчора в Харкові відбувся з'їзд депутатів від Партії регіонів місцевих рад південного сходу країни і Верховної ради Криму. Згідно з резолюцією з'їзду, до відновлення порядку в Україні всю владу беруть органи місцевого самоврядування.