ua en ru

Верховна Рада: онлайн-трансляція

Верховна Рада: онлайн-трансляція в суботу, 22 лютого. Парламент зібрався на сесію у вихідний день.

Верховна Рада: онлайн-трансляція в суботу, 22 лютого. Парламент зібрався на сесію у вихідний день.

17:30. Голова Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив перерву в засіданні парламенту до завтра, 23 лютого, до 10:00.

17:10. Народні депутати України підтримали постанову №4193 "Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень". За відповідне рішення проголосували 328 нардепів.

Дана постанова передбачає проведення президентських виборів 25 травня 2014 р.

17:05. Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов продовжив засідання парламенту.

15:35. Екс-парламентаріям Павлу Балозі та Олександру Домбровському повернули депутатські мандати. Про це оголосив віце-спікер Верховної Ради України Руслан Кошулинський у сесійній залі ВР.

15:10. Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко відновлений на посаді народного депутата Верховної Ради України. Про це написав нардеп із фракції "Удар" Володимир Курінний у Facebook.

14:54. Народні депутати України в екстреному порядку зібралися в сесійній залі Верховної Ради.

14:47. Депутати в Раді стверджують, що Президент Віктор Янукович подав у відставку.

13:40. Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов оголосив перерву в засіданні Ради до 16:00.

Турчинов запросив голів парламентських фракцій до кабінету спікера для проведення консультацій та узгодження подальшого порядку денного роботи Верховної Ради.

10:22. Перший заступник голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік написав заяву про відставку з посади. Про це заявив віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський, відкриваючи пленарне засідання Ради.

10:09. Закон №4163 про повернення до Конституції України в редакції 2004 р. направлений на підпис Президенту України. Про це заявив заступник голови ВР Руслан Кошулинський, відкриваючи пленарне засідання Ради.

10:07. Голова ВР Володимир Рибак написав заяву про відставку з посади. Про це заявив віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський, відкриваючи пленарне засідання Ради.

За словами Кошулинського, Рибак написав заяву про відставку у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.

Зауважимо, тепер народні депутати мають проголосувати за його відставку.

10:04. Верховна Рада України сьогодні може розглянути закон про імпічмент Президента Віктора Януковича. Про це в кулуарах парламенту заявив позафракційний народний депутат Микола Рудьковський, який напередодні зареєстрував законопроект №4171 "Про імпічмент Президента України".

10:02. Заступник голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський відкрив пленарне засідання Ради. У сесійній залі зареєструвалося 248 народних депутатів.

Серед них 23 - із фракції Партії регіонів, 66 - "Батьківщина", 37 - "Удар", 35 - "Свобода", 32 - Компартія, 55 - позафракційні нардепи.

Верховна Рада: онлайн-трансляція

(Фото: Facebook Андрій Левус)

Доступ народних депутатів і співробітників апарату ВР до будівлі парламенту вільний.