ua en ru

Рада поклала на Турчинова обов'язки Президента

Народні депутати України підтримали проект постанови №4204 про покладення на голову Верховної Ради Олександра Турчинова обов'язків Президента України згідно зі ст.112 Конституції України.

Народні депутати України підтримали проект постанови №4204 про покладення на голову Верховної Ради Олександра Турчинова (на фото) обов'язків Президента України згідно зі ст.112 Конституції України. За відповідне рішення проголосувало 285 народних депутатів.

Згідно з постановою, Турчинов буде виконувати обов'язки Президента України до обрання нового Президента.

Як заявляв сьогодні народний депутат із фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич у парламентських кулуарах, Віктор Янукович до обрання нового глави держави є Президентом України.

"Навіть ті, хто проголосував за вчорашній акт (про самоусунення Президента), кажуть про те, що до обрання нового Президента України Віктор Федорович Янукович де-факто і де-юре є Президентом України", - заявив Шуфрич.

Нагадаємо, 22 лютого Рада 328-ма голосами прийняла постанову №4193 "Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень". Даний документ передбачає проведення президентських виборів 25 травня 2014 р. Постанова набирає чинності з моменту прийняття.

Як відомо, Янукович назвав те, що відбувається у країні, державним переворотом: "Те, що відбувається у Верховній Раді, - це і бандитизм, і державний переворот". Також він заявив, що не подаватиме у відставку.