ua en ru

У фракції ПР залишилося 130 нардепів, - Шуфрич

У фракції Партії регіонів залишилося 130 народних депутатів.

У фракції Партії регіонів залишилося 130 народних депутатів. Про це сьогодні в кулуарах парламенту повідомив нардеп від ПР Нестор Шуфрич (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на вчора ввечері понад 130 осіб", - розповів Шуфрич.

Нагадаємо, вчора заступник голови фракції ПР Сергій Тігіпко повідомив, що із фракції ПР вийшло 77 нардепів.

Він зазначив, що лідером фракції ПР залишається Олександр Єфремов, а під час його відсутності ці функції виконують його заступники або уповноважені ним особи.

"Вчора на нараді був присутній Тігіпко, я і ще представники фракції, які є керівниками комітетів", - додав Шуфрич.

За його словами, Єфремов перебуває в Луганську. "Олександр Сергійович був у Луганську через те протистояння, яке там було, і він як лідер луганської організації (ПР) не міг не бути там на місці", - сказав він.

Що стосується екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова, то він, зі слів Шуфрича, знаходиться в Україні. Втім, нардеп не зміг пояснити, де саме.

Як зазначив Шуфрич, лідер Партії регіонів Микола Азаров зараз оцінює ситуацію і готує пропозиції для того, як має діяти ПР у нинішніх умовах. За його словами, питання участі ПР у виборах ще не обговорювалося взагалі, але рішення із цього питання прийматиме з'їзд ПР.

Також Шуфрич додав, що йому нічого не відомо про нібито наміри Азарова залишити посаду голови ПР.

Стосовно Віктора Януковича, то він до обрання нового глави держави є Президентом України, наголосив Шуфрич. "Навіть ті, хто проголосував за вчорашній акт, кажуть про те, що до обрання нового Президента України Віктор Федорович Янукович де-факто і де-юре є Президентом України", - сказав Шуфрич.

Він також прокоментував спроби Януковича залишити територію України на літаку як робочу поїздку, але зазначив, що "після вчорашнього рішення в парламенті багато процесів і реальність у країні змінилися".