ua en ru

Навчання "Запад-2017": у Польщі вважають, що РФ буде відпрацьовувати захист від "гібридної війни"

Навчання "Запад-2017": у Польщі вважають, що РФ буде відпрацьовувати захист від "гібридної війни" Фото: військові РФ (mil.ru)

Російсько-білоруські військові навчання "Запад-2017" почнуться 14 вересня

У Польщі вважають, що Російська Федерація у ході спільних з Білоруссю військових навчань "Запад-2017" буде відпрацьовувати захист від "гібридної війни". Про це з посиланням на матеріал польського видання Dziennik. Gazeta Prawna повідомляє "Польське радіо".

"Плани вказують, що Росія і Білорусь вправлятимуться в захисті від повторення російської агресії на український Донбас...Йдеться про кризову ситуацію, пов’язану зі зростанням активності нелегальних збройних угруповань, міжнародних сепаратистських і терористичних організацій, що мають зовнішню підтримку. Причиною конфлікту має бути дестабілізація Білорусі Заходом і "спроби погіршення відносин між суб’єктами союзної держави", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Мінськ оприлюднив сценарій маневрів, які застосовуватимуться у ході навчань, відповідно до них, "симульованим противником" буде також і Польща.

Повідомляється, що російсько-білоруські військові навчання "Запад-2017" заплановані на 14 вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та Польша розробили план дій в разі неочікуваних ситуацій в ході навчань "Запад-2017".