ua en ru

Навчання "Захід-2017": Україна та Польща розробили план дій на випадок можливих загроз

Навчання "Захід-2017": Україна та Польща розробили план дій на випадок можливих загроз Фото: Віктор Муженко (wikipedia.org)

У Львові відбулася зустріч начальників Генштабів Збройних сил України та Польщі

Україна та Польша розробили план дій в разі неочікуваних ситуацій в ході навчань "Запад-2017". Про це повідомили очільники Генштабів обох країн у ході зустрічі у Львові, повідомляє ZIK.

Як повідомляється, зустріч начальників Генштабів Збройних сил України та Збройних сил Польщі Віктора Муженка та Лешека Суравські відбулася в Академії сухопутних військ. У ході зустрічі, зокрема, обговорювалася військова співпраця між країнами та їх взаємодія у майбутньому. Крім того, співрозмовники обмінялися думками щодо російсько-білоруських навчань "Запад-2017".

"Військові обговорили можливу загрозу від російсько-білоруських навчань "Запад-2017" і вже виробили план дій в разі неочікуваних ситуацій", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за словами Муженка, наразі польських інструкторів залучено для підготовки українських військових і вже 1-10 вересня відбудуться навчання з матеріально-технічного забезпечення ЗСУ, а 15-20 вересня - стратегічні командно-штабні навчання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, нардеп Іван Вінник заявляв, що російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017" несуть загрозу Україні з точки зору скупчення великої кількості озброєння і техніки. Разом з тим, у комітеті ВР з нацбезпеки заявили про готовність до провокацій РФ.