ua en ru

Суд продовжив засідання по справі щодо держзради Януковича

Суд продовжив засідання по справі щодо держзради Януковича Фото: Віктор Янукович (news-cloud.net)

У справі про держзраду екс-президента з'явився новий платний адвокат

Оболонський районний суд Києва сьогодні, 13 вересня, продовжив засідання у справі щодо держзради екс-президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє кореспондент РБК-Украіна із зали суду.

Зазначимо, сьогдні суд має перейти до стадії судових дебатів. Сторона обвинувачення вже зачитала промову на одному із минулих засідань.

Окрім того, у справі Януковича з'явився новий платний адвокат Олександр Горошинський.

"Я прошу три місяці на вивчення справи та ознайомлення з матеріалами, а також для погодження правовоі позиціі з підзахисним. Прошу оголосити перерву", - сказав адвокат.

Зазначимо, адвокат Горошинський здійснює захист екс-"беркутівців" у Святошинському суді.

В свою чергу, захисник із центру безоплатної правової допомоги Юрій Рябовол почав зачитувати промову до дебатів.

Водночас адвокат за призначенням Горошинський заявив про намір заявити відвід Рябоволу. У той же час в залі з'явився третій адвокат за призначенням Байдик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-президента Віктора Януковича викликають в Оболонський районний суд Києва для участі в судових дебатах у справі про державну зраду на 13, 14, 17 та 18 вересня.

Зазначимо, прокурор просить для Януковича 15 років позбавлення волі.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що адвокати Януковича перешкоджають державному захиснику потрапити в зал Оболонського районного суду міста Києва.

Зазначимо, раніше Янукович подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації в Печерський райсуд Києва проти Генеральної прокуратури України та генпрокурора Юрія Луценка.