ua en ru

США ввели санкції проти дружини Мадуро та міністра оборони Венесуели

США ввели санкції проти дружини Мадуро та міністра оборони Венесуели Фото: будівля Мінфіну США (flickr.com)

Всі активи зазначених осіб на території США блокуються, громадянам заборонено вчиняти з ними транзакції

Офіс з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США ввів санкції проти 6 фізичних і трьох юридичних осіб, частина з них пов'язані з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро. Про це повідомляється на сайті Міністерства.

Обмеження введені проти Сілії Флорес - дружини глави держави, яка в 2012-2013 роках була генеральним прокурором країни. З чиновників під санкції також потрапили міністр оборони Володимир Падріні Лопес, чинний і колишній віце-президенти Делсі Гомез і Хорхе Гомез відповідно.

Сам Мадуро перебуває під санкціями з 31 липня 2017 року. Тепер, пояснили в Мінфіні, введені санкції проти людей з його "внутрішнього кола", на яких Мадуро спирається, щоб "утримати владу". Зокрема, Лопес був призначений міністром оборони, щоб "забезпечити лояльність збройних сил режиму Мадуро".

Всі активи зазначених осіб на території США блокуються, громадянам заборонено вчиняти з ними транзакції.

Мінфін США пояснює свої дії зі станом економіки Венесуели. Гіперінфляція в країні до кінця року складе 1 000 000%, три мільйони громадян бігли в інші країни, але Мадуро і його оточення продовжує "користуватися фінансовими схемами, щоб замаскувати корупцію серед правлячого шару і великі помилки в управлінні".

Раніше повідомлялося, що співробітники адміністрації президента США Дональда Трампа вели секретні переговори з військовими з Венесуели щодо повалення Ніколаса Мадуро.

Нагадаємо, Мадуро звинуватив Колумбію в організації замаху. За його словами, за вбивство виконавці повинні були отримати 50 млн доларів і дозвіл на переїзд до США. Він також звинуватив у замаху лідера венесуельської опозиції Борхеса.

Як відомо, замах на Мадуро відбувся 4 серпня в Каракасі в ході святкування 81-ї річниці створення Національної боліваріанської гвардії.