ua en ru

Співробітники Трампа таємно спілкувалися зі змовниками проти Мадуро, - NYT

Співробітники Трампа таємно спілкувалися зі змовниками проти Мадуро, - NYT Фото: Ніколас Мадуро (wikimedia.org)

Протягом року пройшов ряд таємних зустрічей

Співробітники адміністрації президента США Дональда Трампа вели секретні переговори з військовими з Венесуели щодо повалення Ніколаса Мадуро. Про це повідомляє The New York Times.

Повідомляється, що протягом року пройшов ряд таємних зустрічей, в ході яких військові просили США надати їм обладнання для шифрування радіопередач. Вони висловили бажання організувати перехідний уряд, щоб керувати країною до виборів.

Проте співробітники адміністрації президента відмовилися їм допомагати. Один з воєначальників, який брав участь в переговорах, перебуває під санкціями США за корупцію.

Зазначимо, на початку серпня на Мадуро було скоєно замах у Каракасі з допомогою двох безпілотників, начинених вибухівкою. Військовим вдалося збити їх, і венесуельський лідер не був поранений.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Мадуро звинуватив Колумбію в організації замаху. За його словами, за вбивство виконавці повинні були отримати 50 млн доларів і дозвіл на переїзд до США. Він також звинуватив у замаху лідера венесуельської опозиції Борхеса.

Замах на Мадуро відбувся 4 серпня в Каракасі в ході святкування 81-ї річниці створення Національної боліваріанської гвардії.