ua en ru

Сапери розміновують села навколо арсеналу під Ічнею

Сапери розміновують села навколо арсеналу під Ічнею Фото (РБК-Україна)

Вибухотехнічна служба приступила до розмінування населених пунктів Августівка і Дружба

Вибухотехнічна служба спільно з військовими приступила до розмінування населених пунктів Августівка і Дружба, розташованих впритул до військовим складів в Чернігівській області. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з місця подій.

На території військової частини А1479 тривають поодинокі вибухи з частотою десять на годину. Під'їзди до складів заблоковані блокпостами поліцейського спецназу КОРД і полку поліції особливого призначення.

На місце інциденту приїхав перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін і начальник департаменту патрульної поліції Олександр Фацевич.

Вхід на територію селищ Августівка і Дружба обмежений військовими. Сапери проводять розмінування будинків, присадибних територій та полів. Наголошується, що місцеві жителі зможуть потрапити в свої будинки після розмінування при наявності паспорта з пропискою.

Фото (РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вогнища загоряння пожежі на арсеналі біля Ічні локалізовані. Підрозділи Збройних сил України провели аеророзвідку над територією арсеналу.

За словами міністра оборони України Степана Полторака, на момент вибухів на військовому арсеналі в Чернігівській області перебувало 69,5 тис. т боєприпасів. Полторак вважає, що вчорашні вибухи на військовому арсеналі в Чернігівській області були атакою на сховище.

Додамо, сьогодні Кабмін виділив 100 млн гривень на подолання наслідків вибухів у Чернігівській області.