ua en ru

Кабмін виділив 100 млн гривень на подолання наслідків вибухів у Чернігівській області

Кабмін виділив 100 млн гривень на подолання наслідків вибухів у Чернігівській області Фото: Володимир Гройсман (РБК-Україна)

Гройсман зазначив, що всі заходи з розмінування Чернігівської област потрібно продовжувати в посиленому режимі 

Кабінет міністрів України сьогодні, 10 жовтня 2018 року, прийняв рішення про виділення 100 млн гривень на подолання наслідків вибухів у Чернігівській області. Про прийняття відповідного рішення заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Гройсман зазначив, що всі заходи щодо з розмінування території Чернігівської області та її очищення потрібно продовжувати в посиленому режимі.

"100 млн ми виділяємо з резервного фонду на область (Чернігівську область, - ред.) і область вже буде визначатися з точки зору підтримки. Одразу доручення Міністерству фінансів, дуже швидко скоординувати з областю, щоб там не було бюрократичної тяганини...Мінекономіки, Мінфін, швидко оперативно з облдержадміністрацією спрацювати", - заявив він.

Нагадаємо, раніше начальник управління комунікацій і друку Міністерства оборони України Олексій Чернобай повідомляв, що інтенсивність вибухів на території арсеналу під Ічнею в Чернігівській області знизилася до одного на 10 хвилин.

Крім того, повідомлялося, що міністр оборони України Степан Полторак вважає, що вчорашні вибухи на військовому арсеналі в Чернігівській області були атакою на сховище.

Зазначимо, вибухи під Ічнею сталися вчора вночі на військовому арсеналі. Через детонацію боєприпасів та ситуація, що склалася у районах, наближених до арсеналу, було прийнято рішення про проведення евакуації населення. Наразі евакуйовано 12,5 тис. осіб.