ua en ru

Рада затвердила склад нового Кабміну (список)

Рада затвердила склад нового Кабміну (список) Ілюстративне фото (РБК-Україна)

На посадах залишилися два міністри з попереднього Кабміну

Верховна Рада України проголосувала за склад нового Кабінету міністрів. Таке рішення парламентарії прийняли в ході першого засідання 29 серпня, повідомляє РБК-Україна.

Склад нового уряду підтримав 281 народний депутат.

Підкреслимо, народні депутати, які стали членами уряду, написали заяви про відмову від депутатського мандата. Їх зачитав спікер Ради Дмитро Разумков.

Крім того, всі члени нового Кабміну прийняли присягу. Текст присяги зачитав глава уряду Олексій Гончарук.

Новий Кабмін буде виглядати наступним чином:

  • Дмитро Кулеба - віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції;

Народився в місті Суми, 38 років. У 2003 році закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю "міжнародне право". З квітня 2016 року працював постійним представником України у Раді Європи. Має дипломатичний ранг радника першого класу.

  • Михайло Федоров - віце-прем'єр-міністр України - міністра цифровий трансформації;

Народився у місті Василівка (Запорізька область), 28 років. Закінчив факультет соціології та управління Запорізького університету, Вищу політичну школу, освітню школу представників НАТО в Україні. У травні 2013 року заснував власне діджитал-агентство SMMSTUDIO в Запоріжжі. Федоров був відповідальним за діджитал-складову виборчої кампанії Зеленського. Саме він вибудував онлайн-комунікацію команди Зеленського і мережу її сторінок у соцмережах.

  • Тимофій Милованов - міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства;

Народився в Києві, 44 роки. У 1997 році закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю "менеджмент", а влітку 1999-го отримав ступінь магістра економіки в EERC-Ukraine при Києво-Могилянській академії. Після навчався в університеті Вісконсін-Медісон (США), де отримав диплом магістра економіки. Був членом Ради НБУ з липня 2016-го. Після цього його у жовтні обрали заступником голови Ради НБУ. У 2014 і 2015 роках Forbes Ukraine включав Тимофія Мілованова в рейтинг кращих українських економістів.

  • Оксана Маркарова - міністр фінансів України;

Чинний міністр фінансів. Народилася в місті Рівне, 42 роки. У 1993-1998 роках навчалася в Києво-Могилянській Академії, де отримала ступінь бакалавра і магістра з екології. Після цього навчалася і отримала ступінь магістра в галузі міжнародних публічних фінансів і торгівлі в Індіанському Університеті в Блумінгтоні (США). З жовтня 2003 року по грудень 2014 року - голова правління - президент "ІТТ-Інвест" (ITT Investments Group). У період роботи в "ІТТ-Інвест" Оксана Маркарова займалася банківським бізнесом. У квітні 2016 року була призначена на посаду першого заступника міністра фінансів України.

  • Олексій Оржель - міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України;

Народився в Києві, 35 років. Закінчив Інститут енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ КПІ, отримав магістерський ступінь за спеціальністю енергетичний менеджмент.
Експерт у сфері паливно-енергетичного комплексу, учасник спеціалізованих конференцій і семінарів. Працював на різних посадах в Національному регуляторі у сфері енергетики. З 2014 року працює в приватному секторі. Глава Української асоціації відновлюваної енергетики.

  • Владислав Криклій - міністр інфраструктури України;

Народився в Києві, 32 роки. У 2009 році Владислав Криклій отримав ступінь магістра фінансів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Начальник Головного сервісного центру МВС України з листопада 2015 року. Також очолював робочу групу з впровадження автоматичної фотовідеофіксації ПДР в МВС. Депутат від "Слуги народу" (№ 12 у списку).

  • Олена Бабак - міністр розвитку громад і територій України;

Народилася в Кривому Розі, 49 років. Депутат попереднього скликання парламенту від партії "Самопоміч". У 1996 році закінчила Київський державний педагогічний інститут іноземних мов за спеціальністю "Іноземні мови" з присвоєнням кваліфікації вчителя іноземних мов (англійської та французької) з відзнакою. Директор ТОВ "Інститут місцевого розвитку". Експерт у сфері житлово-комунального господарства. З березня 2014 року - член робочої групи з питань реформування житлово-комунального господарства при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

  • Анна Новосад - міністр освіти і науки України;

Народилася у місті Ладижин (Вінницька область), 29 років. У 2007 році закінчила Український гуманітарний ліцей при КНУ імені Тараса Шевченка. У 2011 році отримала ступінь магістра в Києво-Могилянській академії. У 2013 році отримала ступінь магістра європейських студій в Університеті Маастрихта, Нідерланди. У Міносвіти працює з 2014 року. З березня по листопад 2014 року обіймала посаду радника міністра, після чого в грудні 2017 очолила управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН.

  • Зоряна Скалецька (Черненко) - міністр охорони здоров'я України;

Доцент Києво-Могилянської академії, доктор правових наук, головний експерт медичної групи реанімаційного пакета реформ, експерт Центру підтримки реформ при Кабміні. Голова правління Української медико-правової асоціації. Директор громадської організації "Форум здоров'я" і член Всесвітньої Асоціації медичного права.

  • Володимир Бородянський - міністр культури, молоді та спорту України;

Народився в Новому Розділлі (Львівська область), 45 років. У 1997 році закінчив фінансово-економічний факультет за спеціальністю "Фінанси і кредит" Київського національного економічного університету. З 1998 року обіймав посаду комерційного директора газети "Московський комсомолець в Україні". З 2012 до 2018 року Бородянський очолював медіагрупу StarLightMedia.

  • Юлія Соколовська - міністр соціальної політики України;

Живе у Києві, 34 роки. Навчалася в Національній академії державного управління при Президентові України, Київському національному економічному університеті, а також в Об'єднаному віденському інституті (Австрія). Займає посаду радника у Міністерстві фінансів. Раніше працювала керівником напряму "Підтримки реформи охорони здоров'я" в USAID.

  • Арсен Аваков - міністр внутрішніх справ України;

Чинний міністр. Народився в Баку (Азербайджан), 55 років. У 1988-му році закінчив Харківський політехнічний університет за спеціальністю "автоматизовані системи управління" - отримав кваліфікацію інженера. Заслужений економіст України. Був членом партій "Наша Україна" і "Батьківщина". Обіймає посаду міністра внутрішніх справ з лютого 2014 року. При зміні складу Кабміну у 2016 році зберіг свою посаду.

  • Оксана Коляда - міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України;

Народилася в Волочиську, 39 років. Навчалася у Львівському інституті внутрішніх справ. У 2002 році отримала диплом за спеціальністю "Правознавство". У 2003 році заступила на службу в МВС. У 2007 році отримала диплом магістра права у Львівському державному університеті внутрішніх справ. У 2016-2017 роках була головою робочої групи Комітету реформ Міністерства оборони України з розробки системи стратегічних комунікацій в Збройних Силах України. Протягом 3 місяців 2017 року була заступником командувача АТО. У березні 2019 року була призначена на посаду заступника міністра у справах ветеранів.

  • Дмитро Дубілет - міністр Кабінету міністрів України;

Народився в Дніпрі, 33 роки. У 2004 році чотири місяці вивчав маркетинг в Hochschule Merseburg (Мерзебург, Німеччина). У 2006 році отримав ступінь бакалавра на факультеті міжнародних відносин в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка. У 2011 році закінчив Лондонську бізнес-школу. Співзасновник мобільного банку Monobank. До націоналізації ПриватБанку Дубілет працював там IT-директором (у 2012-2016 роках), а його батько був головою правління фінустанови, яке належала олігарху Ігорю Коломойському.

  • Денис Малюська - міністр юстиці України;

Народився у місті Дунаївці (Хмельницька область), 38 років. Навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, який закінчив за спеціальністю "правознавство". У 2012-2016 навчався в Лондонському університеті, магістр права. Довгий час працював юристом, спеціалізуючись в питаннях регулювання підприємницької діяльності, врегулювання суперечок і банкрутства. Був обраний народним депутатом від "Слуги народу" (№ 21 у списку).

Також за президентською квотою були призначені міністр закордонних справ і міністр оборони

Народився в місті Кілія (Одеська область), 49 років. У 1994 році закінчив з відзнакою Київський політехнічний інститут, отримавши диплом спеціаліста з інформаційних технологій. У 1998 році отримав ступінь магістра в Українській академії зовнішньої торгівлі. У 1997-2000 роках - заступник завідувача відділом країн Азії та Тихоокеанського регіону П'ятого територіального управління МЗС України. У 2000-2001 роках - консул України в Сіднеї. З грудня 2014 року - заступник міністра закордонних справ України. У липні 2017 року призначений головою місії України при НАТО.

Народився у Києві, 42 роки. У 1998 році закінчив Юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Правознавство". У 2013-2014 році навчався в бізнес-школі Said, Оксфордського університету, отримав диплом за спеціальністю "Фінансова стратегія". З 2013 по 2019 рік - консультант по ефективності ТОВ "Діскавері - бурове обладнання України". З 2018 з 2019 рік - засновник і генеральний директор компанії Discovery Drilling Equipment, яка спеціалізується на виробництві бурових установок.

Раніше Верховна Рада призначила на посаду прем'єр-міністра Олексія Гончарука. За його призначення проголосували 290 парламентаріїв.

Також раніше Верховна Рада підтримала кандидатуру Дмитра Разумкова на посаду спікером парламенту. "За" проголосували 382 народних депутата.