ua en ru

До "ПриватБанку" прийшли з обшуками

До "ПриватБанку" прийшли з обшуками Фото: ПриватБанк (Віталій Носач, РБК-Україна)

Обшуки проводить поліція у справі про суди банку з Коломойським

Поліція проводить обшуки в головному офісі націоналізованого "Приватбанку" в Дніпрі. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі банку.

Як відзначили в прес-службі, о 12:00 11 вересня в офіс "прибула група осіб за підтримки спецназу поліції" для проведення обшуку за рішенням Жовтневого районного суду міста Дніпра.

"Ухвала суду була видана в понеділок, 09.09.2019, підставою для рішення стало нібито перевищення посадовими особами банку своїх повноважень при укладанні договорів з провідними міжнародними та українськими рекрутинговими, консалтинговими та юридичними компаніями", - йдеться в повідомленні.

У "Приватбанку" зазначили, що "проведення оперативних заходів щодо примусової виїмки декількох документів з залученням невиправданого кількість спецназу поліції і невідомих осіб банк розцінює як тиск і перешкоджання нормальній роботі офісу".

У прес-службі Національної поліції в Дніпропетровській області РБК-Україна повідомили, що обшуки проводять співробітники Соборного відділення поліції Дніпра. За даними прес-служби, слідчі дії проводяться в кримінальному провадженні у частині першій статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Зазначимо, 10 вересня президент України Володимир Зеленський провів зустріч з бізнесменом Ігорем Коломойським, колишнім власником "ПриватБанку". За даними прес-служби, під час зустрічі Зеленський і Коломойський обговорили питання ведення бізнесу в Україні.

Нагадаємо, "ПриватБанк" був націоналізований в грудні 2016 року. Перед другим туром президентських виборів в Україні, 18 квітня 2019 року, Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію "Приватбанку". Рішення ухвалено за позовом колишнього співвласника банку Ігоря Коломойського.

За даними НБУ, компанії, ймовірно підконтрольні колишнім власникам "Приватбанку", на сьогодні мають банку в гривневому еквіваленті 240 млрд грн. З цієї суми 212 млрд грн підтверджені аудиторським висновком кредити плюс відсотки, які нараховані, але не отримані.