ua en ru

У портах Криму в серпні зафіксували 15 російських суден-порушників, - МінТОТ

У портах Криму в серпні зафіксували 15 російських суден-порушників, - МінТОТ Ілюстративне фото (із відкритих джерел)

Ще одне судно було під прапором Республіки Того

До портів окупованого Російською Федерацією (РФ) Криму з 1 по 31 серпня зафіксовано заходження 16-ти танкерів та вантажних суден-порушників. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Зазначається, що 15 суден були під прапором Російської Федерації і 1 - під прапором Республіки Того (Західна Африка, - ред.).

"Загалом цими суднами здійснено 46 заходів до портів Севастополя та Керчі", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, як повідомляється, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії та Керчі, що використовуються для стоянки, зафіксовано 8 суден під прапорами Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко запропонував виключити із Конституції положення про перебування іноземних військових формувань на території України. Зокрема, йшлося про перебування Чорноморського флоту на території Кримського півострову.

Також повідомлялося, що малі протичовнові кораблі (МПК) "Поворіно" і "Єйськ" Чорноморського флоту Російської Федерації провели військові навчання у Чорному морі.

Зокрема, кораблі провели ракетні та артилерійські стрільби у рамках залікового тактичного навчання в морських полігонах Чорного моря.

Як повідомляло РБК-Україна, Чорноморський флот Росії 15 серпня, з 7:00 до 20:00, оголосив закритим для судноплавства район у північно-західній частині Чорного моря від мису Тарханкут до дельти Дунаю.

Раніше командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко заявив, що ситуація в Чорному морі дуже напружена, в тому числі у зв'язку з ігноруванням Росією норм міжнародного морського права.