ua en ru

Порошенко запропонував виключити з Конституції положення про Чорноморський флот РФ

Порошенко запропонував виключити з Конституції положення про Чорноморський флот РФ Фото: Ірина Луценко (прес-служба Ірини Луценко)

Мається на увазі перебування Чорноморського флоту на території Кримського півострову

Президент Петро Порошенко запропонував виключити із Конституції положення про перебування іноземних військових формувань на території України. Про це повідомила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, вона повідомила, що Порошенко пропонує виключити із Конституції положення, яке передбачає використання існуючих військових баз на території України.

"Ще один дуже важливий момент, який пропонується президентом. Пропонується також виключити положення, яке передбачає використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів. Мається на увазі перебування Чорноморського флоту на території Кримського півострову, який є українським", - повідомила Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що малі протичовнові кораблі (МПК) "Поворіно" і "Єйськ" Чорноморського флоту Російської Федерації провели військові навчання у Чорному морі.

Зокрема, кораблі провели ракетні та артилерійські стрільби у рамках залікового тактичного навчання в морських полігонах Чорного моря.

Як повідомляло РБК-Україна, Чорноморський флот Росії 15 серпня, з 7:00 до 20:00, оголосив закритим для судноплавства район у північно-західній частині Чорного моря від мису Тарханкут до дельти Дунаю.

Раніше командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко заявив, що ситуація в Чорному морі дуже напружена, в тому числі у зв'язку з ігноруванням Росією норм міжнародного морського права.