ua en ru

Переможцем тендеру з перенесення номерів стало "скандальне" ТОВ "Діалінк"

Переможцем тендеру з перенесення номерів стало "скандальне" ТОВ "Діалінк" Фото: послуга перенесення телефонних номерів в Україні

Український держцентр радіочастот оголосив результати конкурсу на поставку послуг MNP

Переможцем тендеру щодо проектування та впровадження рішення, необхідного для запуску в Україні послуги перенесення номера, стала компанія "Діалінк". Таке рішення сьогодні оголосив Український державний центр радіочастот, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначили у прес-службі регулятора, із шести учасників тендеру у фіналі опинилися троє.

Це "дочка" шведської компанії Ericsson "Ericsson Україна" із пропозицією на суму понад 107 мільйонів гривень, польська T4B, яка оцінила свою систему в 82 млн грн, і українська "Діалінк", що запитала 71,77 млн грн. Три інших конкурсних пропозиції було відхилено через невідповідність кваліфікаційним вимогам.

Зокрема, не пройшли відбір українська "дочка" китайської Huawei (26 мільйонів гривень), "Ес Ай Центр", що працює з рішенням словенської фірми Teleteh (39 млн грн) та державне підприємство "Українські спеціальні системи" (89 мільйонів гривень).

Таким чином, серед компаній, що відповідають критеріям відбору, Dialink запропонувала найдешевше рішення.

Згідно з реєстром Мін'юсту, кінцевими власниками "Діалінк" є громадяни України - Тетяна Нечипорук і Сергій Халимоненко. Партнером "Діалінка" є литовська компанія Mediafon, рішення якої й планується використовувати при впровадженні послуги в Україні.

Mediafon, своєю чергою, відома тим, що перемогла в аналогічних тендерах у Росії, Грузії, Молдові, Азербайджані та Литві. Втім, компанія має скандальну репутацію. Конкуренти нерідко скаржилися на те, що умови тендерів нібито первинно писалися під цю компанію і її вже готове рішення.

Наприклад, в Росії пропозиції щодо участі в тендері було розіслано учасникам 21 листопада 2013 року, а оголошення результатів відбулося вже за тиждень. До цього моменту Mediafon вже створив необхідну систему і, згідно з поданою пропозицією, готовий був запустити її в експлуатацію з 1 грудня 2013 року. Однако на практиці впровадження послуги відбулося з певною затримкою.

Нагадаємо, 15 січня цього року Господарський суд Києва відкрив провадження за позовом компанії "Технічний центр Інтернет" (ТЦІ, LLC), яка хоче визнати нинішній тендер недійсним. На думку представників ТЦІ, ці вимоги є дискримінаційними. Перше засідання суду у справі відбудеться на початку лютого.