ua en ru

Партія "Батьківщина": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Партія "Батьківщина": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019 Партія "Батьківщина" (ba.org.ua)

За результатами соцопитувань, ВО "Батьківщина" входить до першої п'ятірки передвиборного рейтингу

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" братиме участь у позачергових виборах до Верховної ради 21 липня 2019. Свіжі рейтинги партії, останні новини, історія, діяльність, лідери політсили - в матеріалі РБК-Україна.

Список партії "Батьківщина"

Партія "Батьківщина" у понеділок, 10 червня, провела з'їзд, на якому була представлена ​​перша п'ятірка списку кандидатів в народні депутати на позачергових парламентських виборах. Перша п'ятірка "Батьківщини":

  • Юлія Тимошенко - глава партії "Батьківщина", депутат парламенту, екс-прем'єр-міністр України;
  • Сергій Тарута - депутат Верховної ради, екс-глава Донецької обласної державної адміністрації;
  • Валентин Наливайченко - екс-глава Служби безпеки України;
  • Сергій Соболєв - депутат Верховної ради,
  • Олена Кондратюк - депутат Верховної ради, секретар комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики.

Рейтинг ВО "Батьківщина" на парламентських виборах 2019

Соцопитування 13-17 липня

Згідно з результатами опитування соціологічної групи "Рейтинг", на дострокових виборах до Ради 21 липня "Батьківщина" набирає 6,9% голосів. Разом з нею подолати п'ятивідсотковий бар'єр зможуть ще 4 політичні партії - "Слуга народу", "Опозиційна платформа За життя", "Європейська солідарність" і "Голос".

Партія "Батьківщина": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Соцопитування 6-10 липня

З 6-го по 10 липня група "Рейтинг" провела передвиборчий опитування серед 2 тис. респондентів. Згідно з отриманими даними, партії "Батьківщина" прогнозують 6,4% голосів. Політсила входить в першу п'ятірку рейтингу з такими партіями: "Слуга народу" (47%), "Опозиційна платформа - За життя" (11,6%), "Європейська солідарність" (8,2%), "Голос" (6,6%).

Партія "Батьківщина": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Соцопитування 25 червня - 7 липня

За результатами соціологічного дослідження КМІС від 25 червня - 7 липня, ВО "Батьківщина" на майбутніх виборах в Раду може набрати 6,2%. Лідируючу позицію в рейтингу займає партія "Слуга народу", також прохідний бар'єр до парламенту долають партії "Опозиційна платформа - За життя" і "Європейська солідарність".

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Соцопитування 28 червня - 4 липня

Український інститут соціальних досліджень ім. Яременка та центр "Соціальний моніторинг" оприлюднили рейтинг електоральних симпатій українців на підставі опитування 28 червня-4 липня. ВО "Батьківщина" прогнозують 7,7% голосів. Перший рядок рейтингу займає партія "Слуга народу" (41,6%). "Опозиційна платформа - За життя" набрала 13,7% голосів респондентів, "Європейська солідарність" (8,5%), "Голос" (7,5%).

Партія "Батьківщина": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Соцопитування 29 червня - 3 липня

За даними опитування групи "Рейтинг" від 29 червня - 3 липня, ВО "Батьківщина" має 7,2% підтримки респондентів. Також прохідний бар'єр в Раду можуть подолати: "Слуга народу" (42,3%), "Опозиційна платформа - За життя" (13,4%), "Європейська солідарність" (8,3%), "Голос" (7,2%).

Соцопитування 13-23 червня

Група "Рейтинг" опублікувала результати всеукраїнського опитування 13-23 червня на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI). Партія Юлії Тимошенко "Батьківщина" набрала 6% голосів і займає 5-е місце в передвиборчому рейтингу.

Социологи обнародовали еще один рейтинг партий перед выборами

Соцопитування 13-20 червня

Згідно з даними опитування "Демініціатив" і центру Разумкова, на майбутніх виборах в Раду "Батьківщину" підтримують 10,2% опитаних. Таким чином, партія опинилася на третьому місці в рейтингу партій.

Соцопитування 20-24 червня

"Батьківщина" опустилася на п'яте місце в рейтингу партій за даними опитування групи "Рейтинг". Її готові підтримати 7% респондентів. Також подолати п'ятивідсотковий бар'єр зможуть "Слуга народу", "Опозиційна платформа За життя", "Європейська солідарність" і "Голос".

Соцопитування 13-21 червня

За результатами опитування, який спільно проводили центр "Соціальний моніторинг" і український інститут соціальних досліджень ім. Якименко, "Батьківщина" займає третє місце в рейтингу партій з результатом 8,8%.

Партія "Батьківщина": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Соцопитування 8-12 червня

"Батьківщина" зберегла четверте місце в рейтингу партій за результатами опитування групи "Рейтинг". За неї готові проголосувати 7,3% респондентів. До першої трійки лідерів входять "Слуга народу", "Опозиційна платформа За життя" і "Європейська солідарність". Крім того, подолати п'ятивідсотковий бар'єр зможе також партія "Голос".

Партія "Батьківщина": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Соцопитування 6-9 червня

Згідно з даними опитування, яке проводилося соцгрупи "Рейтинг" у період з 6 по 9 червня, партія "Батьківщина" на виборах набирає 7,5% голосів. Цей результат розмістив політсилу на четвертому місці. У п'ятірку лідерів також входять "Слуга народу", "Опозиційна платформа За життя", "Європейська солідарність" і "Голос".

Партія "Батьківщина": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Соцопитування 26 травня-7 червня

Партія Юлії Тимошенко, згідно з результатами опитування КМІС, входить в п'ятірку лідерів партійного рейтингу. За даними опитування "Батьківщину" на виборах готові підтримати 7,8% респондентів. Таким чином політсила займає четверте місце. Лідером рейтингу є "Слуга народу" (48,5%), на другому місці - "Опозиційна платформа - За життя" (11,8%), на третьому - Європейська солідарність "(8,1%), замикає п'ятірку лідерів партія "Голос" (5,6%).

Партія "Батьківщина": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Соцопитування 29 травня - 3 червня

За даними групи "Рейтинг" "Батьківщина" займає четверте місце в рейтингу партій. За політсилу Юлії Тимошенко готові проголосувати 6,9% респондентів. Лідирує в рейтингу "Слуга народу" (48,2%), на другому місці "Опозиційна платформа" (10,7%), на третьому - "Європейська солідарність" (7,8%), на п'ятому - "Голос" (5 , 6%).

Партія "Батьківщина": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Соцопитування 16-21 травня

Згідно з результатами опитування соціологічної групи "Рейтинг" партію Юлії Тимошенко готові підтримати 7,3% українців, які точно підуть на вибори і визначилися за кого віддати свій голос. Серед усіх опитаних 5,5% респондентів збираються голосувати за дану політичну силу.

"Батьківщина" займає 4 позицію в передвиборчому рейтингу, поступаючись "Слузі народу" (43,8%), "Опозиційній платформі - За життя" (10,5%), Блоку Петра Порошенка "Солідарність" (8,8%).

Рейтинги партій на виборах до Верховної Ради 2019

Рейтинги партій на виборах до Верховної Ради 2019 (фото: ratinggroup.ua)

Найбільший відсоток підтримки партія має серед жителів західних областей (8%) і центру України (6%).

При цьому у даної політсили високий антирейтинг. На питання: "за яку партію ви б ні в якому разі не проголосували", 27,6% респондентів вказали саме "Батьківщину".

Історія створення і лідери партії

Політична сила була створена в 1999 році, її засновницею і лідером стала Юлія Володимирівна Тимошенко.

У Верховній раді була представлена ​​з 2002 року. У 2008 році "Батьківщина" стала членом міжнародної наглядової ради Європейської народної партії.

На президентських виборах 2009 року партія висунула кандидатом Юлію Тимошенко, яка на той момент займала посаду прем'єр-міністра. Після програшу Тимошенко парламентська коаліція, куди входила "Батьківщина", розпалася.

У 2011-2012 рр. партія об'єдналася з "Народною самообороною", фракціями "Реформи і порядок", "Народний рух України" а також "Фронтом змін" Арсенія Яценюка. На парламентських виборах 2012 року лідером фракції став Яценюк, оскільки Тимошенко перебувала у в'язниці.

Юлія ТимошенкоЮлія Тимошенко (фото: ba.org.ua)

З 2013 року Юлія Тимошенко знову була обрана головою політсили, а в 2014-му партія підтримала висунення Тимошенко на президентський пост (зайняла 2-е місце з 12,8% голосів).

У 2019-му Тимошенко також висувалася на пост глави держави від "Батьківщини" і набрала 13,4%, поступившись Петру Порошенко і Володимиру Зеленському в першому турі.

Юлія Тимошенко разом з партією "Батьківщина" виступає з програмою "Новий курс України", яка передбачає внесення змін до Конституції, новий економічний курс, нову стратегію миру, соціальної та молодіжної політики.

Головним пріоритетом діяльності партії є поліпшення соцзахисту і підвищення соціальних стандартів для українців. Також "Батьківщина" виступає за зниження тарифів і посилення антикорупційної діяльності

Серед ключових членів партії: заступник голови депутатської фракції Сергій Соболєв, Ігор Луценко, Сергій Власенко, Олександра Кужель, Олена Шкрум.

Сергій СоболєвСергій Соболєв (фото: РБК-Україна)

Результати ВО "Батьківщина" на парламентських виборах 2014

Партія брала участь у виборах до Верховної Ради VIII скликання в оновленому складі. Значне число членів політсили відмовилося йти на вибори в її складі. Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк, Арсен Аваков, Сергій Пашинський, Андрій Парубій, Павло Петренко, Лілія Гриневич вийшли з "Батьківщини" і заснували "Народний фронт".

Після переформатування перша 5-ка виборчого списку партії виглядала так: Надія Савченко (виключена в 2016 році), Юлія Тимошенко, Ігор Луценко, Сергій Соболєв, Олена Шкрум

В результаті голосування 26 жовтня 2014 року, "Батьківщина" набрала 5,68% і увійшла в коаліцію разом з БПП, Народним фронтом", Радикальної партією та партією "Самопоміч".