ua en ru

Отруєння Скрипалів: другий підозрюваний має звання Героя Росії

Отруєння Скрипалів: другий підозрюваний має звання Героя Росії Фото з матеріалів розслідування (theins.ru/news)

Мішкіна нагородили в 2014 році

Другий підозрюваний в отруєнні Скрипалів Олександр Мішкін має звання Героя Росії. Про це під час брифінгу в Лондоні у вівторок повідомив співробітник групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Христо Грозев, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на телеканал Sky.

Він зазначив, що Мішкіна нагородили в 2014 році. Жителі селища Лойга, де народився ймовірний полковник ГРУ, розповіли журналістам, що бачили фотографію, на якій президент Росії Володимир Путін тисне руку Мішкіну. Цю фотографію їм нібито показала бабуся Мішкіна.

За словами Грозева, Bellingcat хотів поспілкуватися з жінкою, проте вона зникла з селища три дні тому.

Раніше повідомлялося, що ще до приїзду в Британію безпосередніх виконавців замаху на колишнього шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері приїжджав співробітник ГРУ, що проводив розвідку на місцевості.

Нагадаємо, повідомлялося, що підозрюваний у замаху на Скрипалів полковник ГРУ Росії Анатолій Чепіга ймовірно був особисто знайомий з колишнім шпигуном ГРУ Скрипалем Сергієм.

Додамо, раніше в Британії встановили особи двох чоловіків, які фігурують в отруєнні Скрипалів в англійському місті Солсбері. Їх звинуватили у змові з метою вбивства з використанням речовини "Новачок". Пізніше було встановлено, що співробітники ГРУ РФ, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів, з вересня 2016 року по березень 2018 майже 30 разів літали в Європу, найчастіше - в Женеву. Також у Британії заявили, що підозрювані Олександр Петров і Руслан Боширов є офіцерами військової розвідки Росії.