ua en ru

У Британії відреагували на інтерв'ю підозрюваних в отруєнні Скрипалів

У Британії відреагували на інтерв'ю підозрюваних в отруєнні Скрипалів Фото:МЗС Британії (wikipedia.org/Arpingstone)

У Британії заявили, що заяви підозрюваних в отруєнні Скрипалів не заслуговують довіри

У Британії заявили, що підозрювані в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля Олександр Петров і Руслан Боширов є офіцерами військової розвідки Росії. Про це йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ Британії в четвер, передає Reuters.

"Уряду очевидно, що ці люди - офіцери російської військової розвідки, ГРУ, і що вони використовували надзвичайно токсичну незаконну хімічну зброю на вулицях нашої країни", - сказав представник МЗС Великобританії.

Член парламенту від Солсбері Джон Глен заявив, що заяви Петрова і Боришова "не заслуговують довіри і не збігаються з широко визнаними розвідданими, які є на цих людей".

"Радий, що Олександр Петров і Руслан Боришов змогли побачити всесвітньо відомі пам'ятки Солсбері. Проте дуже дивно виконати весь цей шлях заради всього двох днів з "Новичком" у багажі", - сказав Глен.

Нагадаємо, в інтерв'ю одному з російських телеканалів вони повідомили: "Ми планували відірватися в Лондоні. У Солсбері поїхали подивитися на собор, Олд Сарум, Стоунхендж. Але 3 березня був сильний снігопад, тому ми не змогли нормально погуляти. 4 березня ми повернулися, щоб все-таки побачити визначні пам'ятки. Ми не знали раніше, хто такий Скрипаль".

Раніше у Британії встановили особи двох чоловіків, які фігурують в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері. Їх звинуватили у змові вбивства Скрипалів з використанням речовини "Новичок". Пізніше було встановлено, що співробітники ГРУ РФ, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів, з вересня 2016 року по березень 2018 майже 30 разів літали в Європу, найчастіше - в Женеву.

Як заявив міністр безпеки Великобританії Бен Уоллес, президент Росії Володимир Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння нервово-паралітичною речовиною Скрипалів.