ua en ru

Британська поліція назвала імена "отруйників" Скрипалів

Британська поліція назвала імена "отруйників" Скрипалів Іллюстративне фото JeffJMitchellGettyImages))

У прокуратурі заявляють, що Олександра Петрова та Руслана Босірова заочно звинувачують у змові з метою вбивства Скрипалів

У Великій Британії звинуватили двох російських чоловіків у отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в англійському місті Солсбері. Про це повідомляє AP.

У прокуратурі заявляють, що Олександра Петрова та Руслана Босірова заочно звинувачують у змові вбивства Скрипалів з використанням речовини "Новічок".

Прокурор Сью Хеммін в середу заявив, що Великобританія не просить Москву видати чоловіків, оскільки російське законодавство забороняє видачу громадян країни. Поліція розповідає, що чоловіки, приблизно 40 років, 4 березня прилетіли з Москви до Лондона на російські паспорти за два дні до того, як Скрипалів отруїли.

Британська поліція назвала імена "отруйників" СкрипалівФото: звинувачені у отруєнні Скрипалів

"Є достатньо підстав для того, щоб пред'явити звинувачення російським громадянам Олександру Петрову і Руслану Бошірову, в тому числі в змові з метою вбивства в Солсбері за допомогою отруйного газу", - цитує документ The Telegraph.

Сліди отруйної речовини класу "Новічок" знайдено в готельному номері, де зупинялися Петров і Бошіров.

Нагадаємо, що санкційні заходи Сполучених Штатів Америки (США) проти Російської Федерації (РФ) у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великобританії 27 серпня, вступили в силу.

Раніше повідомлялось, що Британія подасть запит на видачу підозрюваних у справі Скрипалів.